Alina Bica a fost achitata in prima instanta in dosarul ANRP. Dorin Cocos a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

Alina Bica, fosta şefa a DIICOT, a fost achitată vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justitie (ÎCCJ) în dosarul ANRP, transmite Agerpres. Decizia nu este definitivă.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare pentru trafic de influenţă, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, a fost achitat.

Totodată, Crinuţa Dumitrean a fost condamnată la 7 ani şi 6 luni de închisoare, iar Sergiu Diacomatu – tot la 7 ani şi 6 luni. Gheorghe Stelian a primit 6 ani de detenţie.

Potrivit ÎCCJ, au fost achitaţi – Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan şi Ionuţ Florentin Mihăilescu.

Judecătorii au decis și că cei trei care au fost condamnați să plătească un prejudiciu de 218 milioane de lei, potrivit Digi 24.

Alina Mihaela Bica (n. 9 ianuarie 1974, Făgăraș) este fosta procuror-șef al DIICOT.

Pe 22 noiembrie 2014 a fost arestată preventiv, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea frauduloasă a unui teren de 13 hectare în 2011 pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiției și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Prejudiciul în acest caz se ridică la 62 de milioane de euro.

Despăgubirea a fost acordată omului de afaceri Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale și fost ministru al turismului.

Pe 24 noiembrie 2014 Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis suspendarea Alinei Bica din funcția de procuror-magistrat și încetarea activității la DIICOT. Aceasta după ce, cu patru zile înainte, CSM a refuzat să dea aviz pentru arestarea acesteia.

În data de 29 noiembrie 2016 Alina Bica a fost condamnată în primă instanță de către ÎCCJ la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. Alina Bica este inculpată și în alte dosare, tot pentru infracțiuni de corupție.

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns