Se întreabă cineva de ce Luxemburg i-a dat lui Iohannis cea mai inaltă distinctie masonică Ordinul Leului de Aur, care nu se da oricui ?

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Schimburile comerciale – la 31 iulie 2017, volumul schimburilor comerciale s-a ridicat la 67,057 milioane euro, 9,073 la export și 57,98 import, cu un sold de -48.91.

La 30 septembrie 2017 valoarea totală a capitalului social subscris, exprimat în echivalent valută, s-a ridicat la 2,34 miliarde USD (3,95% din valoarea capitalului străin subscris – locul 8), iar numărul de societăţi comerciale cu participare luxemburgheză a fost de 921 (conform ONRC).

Domeniile în care au fost efectuate investiţii sunt: imobiliare (24,5%), construcții civile (16,57%), servicii profesionale (15,17), industria extractivă și producătoare (14,59), telecomunicaţii, comerţul cu ridicata, comerţul cu amănuntul, transporturi şi agricultură.

In afara faptului ca Luxemburg pleaca cu zeci de miliarde de Euro din Romania, care a fost scopul decorarii lui Iohannis? In afara cooperarii dintre Iohannis si Luxemburg in perioada capitalei europene?

Motivatia parteneriatului Sibiu-Luxemburg se afla in relatiile bune dintre administratii, dar mai ales in radacinile batranului Sibiu (Hermannstadt) cu Luxemburg: colonistii care au intemeiat asezarea Villa Hermanni (apoi Hermannstadt) veneau din zona unde se afla Marele Ducat Luxemburg. Luxemburghezii si sasii din Sibiu se pot intelege intr-o limba care, desi a evoluat diferit, inca pastreaza multe elemente comune.

Domeniile în care se regăsesc preponderent investiţiile luxemburgheze sunt: industria, telecomunicaţiile, comerţul cu ridicata, comerţul cu amănuntul, construcţiile şi agricultura.

Ţări cu un PIB de 10 ori mai mic decât cel al României – precum Cipru –, cu un produs intern brut la o treime din cel al României şi cu o populaţie insignifiantă  – precum Luxemburg – se află în topul celor mai mari investitori străini în România.

Luxemburgul, cu un PIB de 52 mld. euro (o treime din cel al României) devansează la investiţii în economia locală o ţară ca Marea Britanie, cu un PIB de 1.800 de miliarde de euro. Luxemburgul este pe locul opt în top, cu un sold al ISD-urilor de 2,1 mld. euro, în vreme ce Marea Britanie este pe 10 cu 1,5 mld. euro investiţii în România.

 

Se întreabă cineva de ce Luxemburg i-a dat lui Iohannis cea mai inaltă distinctie masonică Ordinul Leului de Aur, care nu se da oricui ?


Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 + 4 =