10 Fructe de care probabil nu ai auzit niciodata! (foto)

Probabil toti stim toate tipurile de fructe care exista pe piata din Romania, dar totusi in colturi diferite ale lumii, cresc anumite fructe de care este foarte probabil sa nu fi auzit niciodata, potrivit list25.com.

10. Salak (fructul sarpelui)
1salak
Salakul este un fruct ce provine din Indonezia sau Malaezia si este cunoscut ca fructul sarpelui sau fructul cu piele de sarpe, datorita invelisului maro rosiatic solzos. Aceste fructe cresc la baza palmierilor si au aceasi marime si forma ca o smochina, doar ca este acoperit de o piele maro solzoasa. Fructele au un gust usor acid si seamana cu merele.

9. Phythaia (fructul dragonului)
1Phythaia
Rotund, de culoare rosie, imbracat intr-o coaja ca de scoarta de copac, inveleste un miez alb sau rozaliu plin de seminte mici negre. Unele soiuri sunt roz sau galbene. Este o specie de fruc exotic, ce se cultiva in zone cu clima uscata, subtropicala, unde precipitatiile anuale sunt foarte scazute.

8. Fructul de paine
1fruct de paine
Daca aveti ocazia sa calatoriti la tropice, nu scapati ocazia de a gusta din minunatul fruct de paine, rodul copacului cu acelasi nume, supra¬numit ‘mama padurii’. Avand dimensiunea unei mingi de fotbal, fructul cu mi¬ros pla¬cut abun¬da in substante nutritive – are sapte vitamine si noua minerale, fiind recomandat nu numai pentru prevenirea si tratarea unor afectiuni, cat si pentru necesarul zilnic de energie al organsimului.

7. Screw Pine
1screw pinee
Screw Pine (Pandanus fascicularis) este o specie de Pandanus, originara din sudul Asiei, fructul fiind folosit inclusiv la prepararea unor vopsele si nu doar in scop culinar. Florile au si ele mai multe intrebuintari – de la aromatizarea mancarurilor pana la extragerea de parfum si uleiuri aromatice.

6. Mana lui Buddha
1mana lui budha
fructul cu degete, face parte din categoria citricelor, coaja lui semanand oarecum cu cea a lamaii. Este originar din sud-vestul Chinei si nord-estul Indiei, arata ca o mana cu foarte multe degete, uriasa, si poate creste pana la 30 de centimetri. Atunci cand este despicat pe verticala se poate observa un miez alb, putin zemos si adesea fara seminte.

5. Safou
1safou
Safou este un fruct, mereu verde, din padurile tropicale din Africa. Fructul este cunoscut si sub denumirea de “para africana” si poate sa ajunga pana la 14 cm lungime. Despre aceste fructe se spune ca au abilitatea sa opreasca foametea din Africa, deoarece 48% din fruct contine acizi grasi, aminoacizi, Vitamine si glucide.

4. Cassabanana
1Cassabanana
Cassabanana este un fruct ce creste doar in America de Sud. Cassabanana creste rapid si are nevoie de mult spatiu, ajungand adesea pana la 15 m inaltime. Fructele cresc si ele rapid. Cand inca au culoarea verde, cassabanana poate fi folosit ca leguma. Cand I se schimba culoare in rosu, miezul capata o nuanta de portocaliu, iar la gust seamana cu o banana.

3. Granadilla
1Granadilla
Originar din Muntii Anzi granadilla, este un fruct de culoare galben portocalie. Coaja este tare si alunecoasa, semintele sunt tari si negre protejate de o pulpa transparenta si gelatinoasa. Aceasta pulpa este partea comestibila a fructului si are un gust dulce. Unii spun ca are gustul gumei de mestecat.

2. Durian
1durian
Este un fruct mare ce poate ajunge pana la 3 kilograme. Are o infatisare unica si o coaja acoperita de tepi. Emite un miros tare, comparat de unii cu carnea putreda, sau ciorapii murdari. Insa se spune ca gustul este atat de bun incat un explorator in 1700 a declarat ca toata calatoria s-a meritat doar pentru a gusta din durian.

1. Mangosteen
1Mangosteen
Se spune ca acest fruct este “Regele fructelor” datorita presupuselor sale calitati: gustul si mirosul, bogatia nutrientilor, puterea antioxidantilor, previne bolile. Fructul seamana cu mango.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.