30 de oameni în trei camere, femei și bărbați

Alexandru Lupu, în vârstă de 43 de ani, și frații săi mai mici, Grigore, 39 de ani, și Valentin, în vârstă de 24 de ani, au fost închiși pentru un total de 28 de ani, scrie Daily Mail.

Frații Lupu au încasat 2,5 milioane de lire sterline din pachetele lor de plată de peste cinci ani.

Poliția a constatat că mai mult de 30 de persoane au fost cooptați într-o casă cu trei dormitoare din estul Londrei, unde apa era dată cu porția, luminile se opreau la ora 20:00 iar femeile au dormit și s-au schimbat într-un dormitor despărțit de bărbați printr-o perdea. 

Victimele au fost recrutați în România și au oferit o muncă și o viață mai bună în Anglia – sau au fost români găsiți trăind pe străzile din Londra și s-au confruntat cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit și a unui loc frumos de trăit.

Dar frații Lupu făceau milioane de lire, bani de pe munca sclavilor, forțându-i să accepte aproximativ 18 de lire pe zi în nordul Londrei.

Fratele cel mai în vârstă, Alexandru, a închiriat cel puțin trei proprietăți în estul Londrei, în care locuiau sclavi români, iar ceilalți doi frați Valentin și Grigore îi băteau și îi amenințau pe lucrătorii care ridicau obiecții față de regimul opresiv. 

Una dintre victime a fost găsită rătăcind pe străzi și dusă la o secție de poliție de către un voluntar al Armatei Salvării moment în care a fost declanșată o anchetă.

Grigore și Valentin Lupu au fost închiși timp de zece ani, în timp ce Alexandru Lupu a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Comentarii

Leave a Reply