6 exerciții specifice pot reduce greutatea corporală, chiar dacă sunteți predispuși la obezitate

Știm că o serie de factori influențează greutatea, inclusiv cele legate de stilulde viață și de genetică , dar cercetătorii au identificat acum șase exerciții specifice care par să ofere cea mai bună șansă de a vă reduce greutatea – chiar dacă genele dvs. nu vă doresc.

Pe baza unei analize a 18.424 de adulți chinezi Han din Taiwan, cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani, cele mai bune modalități de reducere a indicelui de masă corporală (IMC) la indivizii predispuși la obezitate sunt: ​​jogging regulat, alpinism, mers, mers cu putere, dans (la un „standard internațional”) și practici îndelungate de yoga.

Dar este interesant că multe tipuri de exerciții populare nu s-au dovedit a face prea bine pentru cei care au scorul genetic de risc îi face mai predispuși să fie obezi.

Mai exact, exercițiile care includ ciclismul, întinderea, înotul și legenda jocului de consolă Dance Dance Revolution nu par a fi capabile să contracareze prejudecățile genetice (deși sunt benefice în multe alte moduri).

„Rezultatele noastre arată că efectele genetice asupra măsurilor de obezitate pot fi reduse la diverse măsuri prin efectuarea diferitelor tipuri de exerciții”, scriu cercetătorii în lucrarea lor publicată în PLOS Genetics .

„Beneficiile exercitiilor fizice obisnuite au un impact mai mare la subiectii care sunt mai predispusi la obezitate.”

Pe lângă IMC, echipa a analizat, de asemenea, alte patru măsuri de obezitate pentru o imagine mai completă: procentul de grăsime corporală (BFP), circumferința taliei (WC), circumferința șoldului (HC) și raportul talie-șold (WHR).

Jogging-ul regulat – 30 de minute, de trei ori pe săptămână – s-a dovedit a fi cel mai eficient mod de a contracara genele obezității pe toate.

Cercetătorii sugerează, de asemenea, pe baza informațiilor cuprinse în baza de date Taiwan BioBank, că formele de exercițiu mai puțin eficiente nu consumă în general atât de multă energie, motiv pentru care nu funcționează atât de bine.

Cercetătorii au remarcat în mod special că activitățile în apă rece, precum înotul, ar putea face oamenii să fie mai înfometați și să îi determine să mănânce mai mult.

Studiul a reușit să îndeplinească unul dintre obiectivele sale principale, ceea ce a fost să demonstreze că a avea o dispoziție genetică față de obezitate nu înseamnă că obezitatea este inevitabilă – tipul corect de exercițiu, desfășurat în mod regulat, poate lupta înapoi împotriva acelui construit. în codificarea genetică.

„Obezitatea este cauzată de genetică, de factorii de viață și de interacțiunea dintre ei”, a declarat pentru Newsweek epidemiologul Wan-Yu Lin, de la Universitatea Națională Taiwan . „În timp ce materialele ereditare sunt înnăscute, factorii de viață pot fi determinați de unul singur”.

Este demn de remarcat faptul că nu toate tipurile de exerciții au fost suficient de populare în cadrul populației de probă pentru a fi incluse: activități precum antrenament în greutate, tenis de masă, badminton sau baschet pot fi sau nu utile. Nu au fost suficiente date de evaluat.

Dar, cu numărul obezității în creștere bruscă în întreaga lume – și 13% din populația globală consideră acum calitatea ca fiind obeză – este clar că trebuie luate măsuri pentru a inversa tendința.

A fi obez ne afectează sănătatea fiziologică în modul în care crește riscul de boli cardiovasculare, unele tipuri de cancer și alte probleme; și există dovezi că a fi grav supraponderal poate avea un efect negativ și asupra creierului nostru.

Studii ca aceasta mai recentă pot orienta spre modalități de a se lipi de o greutate sănătoasă, chiar și atunci când cardurile genetice sunt stivuite împotriva ei. În unele cazuri, este nevoie de câteva minute de efort pe zi.

Studiile anterioare au descoperit ca efectuarea unui exercitiu fizic regulat ar putea contamina efectele genetice asupra IMC, concluzioneaza cercetatorii .

Cu toate acestea, puține studii au investigat BFP sau măsuri de obezitate centrală. Aceste măsuri de obezitate sunt chiar mai relevante pentru sănătate decât IMC.

Cercetarea a fost publicată în PLOS Genetics .

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble