Actor, cântăreț, „The Gambler”: Kenny Rogers a murit la 81 de ani

Actorul cântăreț Kenny Rogers, câștigător al premiilor Grammy, care a acoperit jazz, folk, country și pop cu hituri precum Lucille, Lady and Islands in the Stream și și-a îmbrățișat personajul The Gambler la înregistrare și la televiziune a murit vineri seară. Avea 81 de ani.

A murit la casa sa din Sandy Springs, Georgia, a declarat reprezentantul Keith Hagan pentru The Associated Press. El a fost în îngrijirea ospiciului și a murit din cauze naturale, a spus Hagan.

Artistul din Houston, cu voce răgușită și barbă de argint, a vândut zeci de milioane de discuri, a câștigat trei Grammy și a fost vedeta filmelor TV bazate pe The Gambler și alte piese, făcându-l un hit superstar în anii 70 și 80. Rogers a înflorit în jur de 60 de ani înainte de a ieși la pensie în 2017, la 79 de ani. În ciuda succesului său încrucișat, a preferat întotdeauna să fie considerat cântăreț de la țară.

Fie faci ceea ce fac toți ceilalți și o faci mai bine, ori faci ceea ce nimeni altcineva nu face și nu invitați comparație, a spus Rogers pentru Associated Press în 2015. Și am ales această cale pentru că nu aș putea fi niciodată mai bună decât Johnny Cash sau Willie sau Waylon la ceea ce au făcut. Așa că am găsit ceva ce aș putea face fără să invit la comparație. Și cred că oamenii au crezut că este dorința mea de a schimba muzica country. Dar nu a fost niciodată problema mea.

O adevărată poveste de la saracie la bogăție, Rogers a crescut în locuințe sociale din Houston Heights cu șapte frați și surori. La vârsta de 20 de ani, a avut un single de aur numit That Crazy Feeling, sub numele de Kenneth Rogers, dar când acest prim succes s-a oprit, s-a alăturat unui grup de jazz, Bobby Doyle Trio, ca basist permanent.

Dar descoperirea sa a venit atunci când i s-a cerut să se alăture grupului folk New Christy Minstrels, în 1966. Grupul s-a reformat în prima ediție și a înregistrat un hit pop cu melodia psihedelică Just Dropped In (pentru a vedea în ce condiție era starea mea )). Rogers și Prima ediție au amestecat country-rock și folk pe piese precum Ruby, Dont Take Your Love To Town, o poveste a unui veteran din Vietnam implorându-și iubita să rămână.

După dizolvarea grupului în 1974, Rogers și-a început cariera solo și a obținut un mare succes cu triste balada country Lucille, în 1977, care s-a ridicat pe topurile pop și i-a câștigat lui Rogers primul Grammy. Dintr-o dată, stea Rogers s-a adăugat înapoi pentru mai bine de un deceniu.

Gambler, cântecul câștigător Grammy, scris de Don Schlitz, a fost lansat în 1978 și a devenit melodia lui semnată cu un cor semnat: trebuie să știi când să le ții, să știi când să le îndrepți. Piesa a născut un film de succes TV cu același nume și alte câteva continuări în care a jucat Rogers ca jucător profesionist Brady Hawkes și a dus la o lungă carieră paralelă pentru Rogers ca actor de televiziune și gazdă a mai multor speciale de televiziune.

Alte succese includ You Decorated My Life, De fiecare dată când doi nebuni se ciocnesc cu Dottie West, Dont Fall In Love to a Dreamer with Kim Carnes and Coward of the County. Unul dintre cele mai mari succese ale sale a fost Lady, scrisă de Lionel Richie, un top al cărții timp de șase săptămâni consecutive în 1980. Richie a spus într-un interviu din 2017 cu AP-ul că de multe ori nu a terminat piesele înainte de a le lansa deja, ceea ce a fost cazul pentru Dame.

La început, piesa s-a numit Baby, a spus Richie. Și pentru că atunci când am stat prima dată cu el, pentru primele 30 de minute, tot ce a vorbit a fost că tocmai s-a căsătorit cu o adevărată doamnă. Un țăran ca el este căsătorit cu o doamnă. Așa că a spus: Apropo, cum se numește melodia? Richie răspunde: Lady.

De-a lungul anilor, Rogers a lucrat deseori cu parteneri de duo de sex feminin, inclusiv Dolly Parton. Cei doi s-au asociat cu sugestia lui Bee Gees Barry Gibb, care a scris Islands in the Stream.

Barry producea un album pe mine și mi-a dat această melodie, a spus Rogers la AP în 2017. Și am mers să o învăț, am mers la studio și am cântat-o ​​patru zile. Și, în sfârșit, m-am uitat la ea și am spus: Barry, nici măcar nu îmi mai place această melodie. Și el a spus: Știți ce avem nevoie? Avem nevoie de Dolly Parton. M-am gândit, omule, acest om este un vizionar.

Întâmplător, Parton se afla de fapt în același studio de înregistrare din Los Angeles când a apărut ideea.

Din momentul în care a intrat în această cameră, această melodie nu a sunat niciodată la fel, a spus Rogers. El a luat un spirit cu totul nou.

Cei doi cântăreți au făcut turneu împreună, în special în Australia și Noua Zeelandă în 1984 și 1987 și au participat la un concert special pentru HBO. De-a lungul anilor, cei doi vor continua să înregistreze împreună, inclusiv ultimul lor duet, You Cant Make Old Friends, care a fost lansat în 2013. Parton a interpretat Islands in the Stream cu Rogers în timpul concertului său de pensionare pentru vedetele care a avut loc la Nashville. în octombrie 2017.

Rogers și-a investit timpul și banii în multe alte activități din timpul carierei, inclusiv o pasiune pentru fotografie care a dus la mai multe cărți, precum și la o autobiografie, Make It With Music. Avea un lanț de restaurante numit Kenny Rogers Roasters și era partener în spatele unei bărci fluviale din Branson, Missouri. De asemenea, a fost implicat în numeroase cauze caritabile, inclusiv Crucea Roșie și MusicCares, și a făcut parte din vedeta pe care o înregistrăm Lumea pentru alinarea foametei.

Până în anii 90, capacitatea sa de a înregistra hituri s-a diminuat, deși a rămas totuși un artist popular cu turnee obișnuite. Era încă un om de afaceri inventiv și nu a încetat niciodată să încerce să-și găsească drumul în topuri.

La vârsta de 61 de ani, Rogers a făcut o scurtă întoarcere în topurile de țară în 2000 cu o melodie de succes Buy Me A Rose, datorită celorlalte media preferate, televiziunea. Producătorii serialului Touched By An Angel au dorit ca el să apară într-un episod, iar unul dintre managerii săi a sugerat ca episodul să se bazeze pe cel mai recent single al său. Acest eveniment de promovare încrucișată i-a câștigat primul său cântec country 1 în 13 ani.

Familia lui Rogers plănuiește un serviciu privat de teamă de urgența națională a COVID-19, a declarat un comunicat lansat sâmbătă. O adunare publică in memoria lui va avea loc la o dată ulterioară.

Comentarii

Leave a Reply