Acvariu pentru incepatori

Tema materialului de astăzi este un acvariu pentru începători, cum să alegi solul, plantele, peștele, echipamentul potrivit și să pregătești un acvariu.

Mulți dintre noi cred că conținutul acvariului nu reprezintă o complexitate. Într-adevăr, s-ar părea că pot apărea probleme cu întreținerea peștilor, iar costul unui astfel de hobby poate părea minim.

De fapt, pentru a proiecta corect și pentru a conține cu succes diverse pești, va trebui să depuneți eforturi maxime, iar costul echipamentului de calitate pentru acvariu poate fi destul de ridicat.

Dacă intenționați să începeți un acvariu, acest articol vă va ajuta să alegeți echipamentul potrivit și veți putea oferi animalelor dvs. de companie condiții optime de întreținere.

Prima pregătire a unui acvarist începător

Deci, ați hotărât ferm să începeți un acvariu. În primul rând, trebuie să decideți ce va fi volumul sistemului dvs. Vă putem recomanda să alegeți primul acvariu cu cel puțin 50 de litri. Cu cât volumul acvariului este mai mare, cu atât este mai ușor să mențineți echilibrul ecosistemului.

Astăzi există tendințe de creștere a dimensiunii medii a acvariului. Costul lor nu este prea mare, în timp ce într-un volum mare veți avea ocazia de a conține pești diferiți și, în același timp, stabilirea echilibrului nu este dificilă.

Cel mai bine este să alegeți o formă dreptunghiulară în care peștii arata cel mai spectaculos și va fi mai ușor să aveți grijă de un astfel de acvariu.

Dar din utilizarea recipientelor din sticlă rotundă, vă recomandăm să refuzați. Este extrem de dificil să le curățați și este dificil să păstrați pești diferiți datorită volumului limitat.

În magazinele de animale de companie puteți găsi diverse echipamente pentru acvariu, inclusiv iluminare computerizată, filtre puternice sofisticate și multe altele. Cu toate acestea, de fapt, acvaristii incepatori toate aceste dispozitive scumpe nu sunt pur si simplu necesare. Puteți cumpăra o lampă simplă, un compresor și un filtru ieftin.

Dacă planificați un acvariu fără plante, atunci lumina de fundal va fi necesară doar pentru a vă observa peștele. Dacă aveți de gând să cultivați plante, trebuie să setați o zi de culoare care durează cel puțin 10 ore.

În același timp, puterea lămpii este selectată la o viteză de 0,5 wați pe litru de apă. Temperatura apei trebuie menținută în intervalul de 20-24 grade. În unele cazuri, pentru pești termofili, poate dura până la 30 de grade.

Dacă aveți nevoie să încălziți apa, trebuie să achiziționați încălzitoare speciale care funcționează în modul complet automat.

Atunci când alegeți un loc pentru un acvariu , amintiți-vă că nu ar trebui să obțineți lumina directă a soarelui, altfel apa va înflori și va deveni verde. Nu este necesară apărarea apei, totuși, imediat după cumpărarea acvariului, nu se recomandă colonizarea acesteia cu primii chiriași.

Ar trebui să turnați apă, să umpleți solul, să plantați plante, să porniți toate echipamentele folosite și să așteptați aproximativ zece zile.

Numai după aceea, odată cu instalarea sistemului, puteți achiziționa primul pește. Dacă vă grăbiți și puneți pește imediat în prima zi, atunci probabilitatea decesului lor este ridicată.

În ultimii ani, acvarii marine au devenit populare, care se disting prin strălucirea peștilor și coralilor vii.

Trebuie reamintit faptul că astfel de acvariu marin este dificil de întreținut și necesită utilizarea unor echipamente scumpe. Nu am recomanda o optiune marina pentru primul nostru acvariu.

Selectarea solului pentru acvariu

Mulți acariști novici nu acordă suficientă atenție alegerii solului. Dar acest lucru nu afectează doar aspectul acvariului dvs., ci și creșterea calitativă a plantelor, precum și succesul în menținerea biologiei sistemului.

Nu folosiți nisip pentru acest scop dintr-un râu sau într-o nisip pentru copii. Cel mai bine este să achiziționați un astfel de grund în magazine speciale pentru animale de companie.

Dacă plantele vii sunt planificate, atunci stratul de sol ar trebui să fie de cel puțin cinci centimetri. În vânzare puteți găsi nisip alb sau negru tratat de înaltă calitate.

Nu am recomanda folosirea unui astfel de grund la începători, deoarece poate împrăștia apa și plantele au nevoie de o slăbire corespunzătoare a solului din când în când. De asemenea, nu vă recomandați să cumpărați pietricele colorate care fac apariția acvariului viu și nenatural.

Selectarea plantelor

Toate, fără excepție, începătorii pot recomanda plantarea de plante vii în acvariu. Ele îmbogățesc apa cu oxigen și, în același timp, ajută la absorbția produselor activității vitale a peștilor.

Alegeți plante nepretențioase, care trebuie combinate cu dimensiunea lor cu volumul acvariului. La peretele din spate plantate specii de dimensiuni mari de astfel de plante, și în prim-plan ar trebui să fie plantate sol sau un mic în verde dimensiune.

Puteți recomanda diferite criptocorini, anubis, echinodor și alte specii de plante.

Selectarea peștilor pentru primul acvariu

Prin alegerea peștilor apar cele mai mari dificultăți. Fiecare dintre noi vrea să achiziționeze pești diferiți în dimensiune și să le cumpere cât mai mult posibil.

Amintiți-vă că astfel de pești diferiți pot necesita condiții speciale de detenție . Există, de asemenea, cerințe specifice pentru volumul fiecărui pește.

Astfel, de exemplu, gupiile vivipare diferă în mod nemaipomenit și necesită doar unul sau doi litri pe persoană. În consecință, într-un acvariu de 50 de litri puteți planta 20 din aceste pești.

În timp ce toate noastre de aur preferat au capacitatea de a crește până la 10 – 15 centimetri, și necesită aproximativ 50 de litri de apă pentru un adult.

De la peștii nemaipomenit vă putem recomanda guppi, sabii, barbusi, ancistrus și așa mai departe.

Amintiți-vă și despre corespondența interspecială a peștilor. Unele dintre ele sunt pașnice, în timp ce altele sunt agresive și nu tolerează nici un cartier. Din peștii agresivi populari, se pot distinge cichlidele, care le pot chiar omorî pe rude.

Luând în mod corespunzător toate echipamentele folosite și oferind îngrijirea adecvată a peștilor , îl puteți menține cu succes, menținând frumusețea lumii subacvatice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.