Aer conditionat INVERTER

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pentru a înțelege mai bine această tehnologie atât de des amintită am revenit cu un articol mai complex despre aparate de aer condiționat inverter. În acest articol vom descoperi ce înseamnă tehnologia inverter, cum funcționează un aer condiționat inverter, avantajele unui aparat aer condiționat inverter și producătorii de aer condiționat cu inverter.

Ce este tehnologia inverter și cum funcționează un aparat aer condiționat cu inverter?

Tehnologia inverter a fost descoperită pentru prima dată undeva la începutul aniilor 1900, fiind perfecționată, folosită și aplicată cu succes în mai multe domenii tehnologice. Această tehnologie a fost preluată și pentru realizarea aparatelor de aer condiționat, iar mai târziu în acest articol vom vedea și de ce.

Pentru început să vedem ce înseamnă tehnologia inverter. Pentru a definii pe înțelesul tuturor această tehnologie, vom lua ca exemplu procesul de funcționare al aparatelor de aer condiționat, realizând o paralelă între un aer condiționat care folosește această tehnologie și un aer condiționat fără inverter.

Pentru un aparat de aer condiționat fără inverter se disting două stări care să ajute la atingerea mediului termic dorit:

⚫ faza de funcționarea la capacitate maximă;

⚫ faza de stagnare.

Astfel, descrierea detaliată a procesului este următoarea: când temperatura se află în zona de discomfort termic, aparatul de are condiționat tradițional va funcționa la capacitatea la maximă pentru a ajunge la temperatura dorită; dacă este atins acest nivel, aparatul intră în faza de stagnare. Astfel se realizează un proces ciclic în care compresorul aparatului de aer condiționat trece dintr-o stare în alta pentru a reuși să mențină temperatura dorită.

În cazul aparatelor de aer condiționat cu inverter, procesul de aducere a temperaturii la cea setată, cunoaște doar o singură fază, nefiind necesar pornirea și oprirea repetată a compresorului. Astfel, viteza de funcționare nu vă mai cunoaște maxime și minime, fiind un proces constant de funcționare pentru a menține temperatura dorită.

Și totuși, de ce este atât de popular un aer condiționat cu inverter?

Avantajul principal pe care un aparat de aer condiționat cu inverter îl oferă este consumul redus de energie electrică pe care acesta îl folosește în comparație cu un aparat de aer condiționat clasic. Faptul că acesata tehnologie nu forțează pornirea/oprirea repetată a compresorului și folosește un proces constant de funcționare este  și ceea ce determină consumul mai redus de energie electrică, consum care, în funcție de model, poate să ajungă chiar cu până la 30 % sau mai mic.

Un alt avantaj pe care un aer condiționat inverter îl oferă față de unul clasic este că poate susține mult mai eficient funcția de încălzire a locuinței în anotimpul rece. Procesul de funcționare pe care îl folosește favorizează încălzirea locuinței cu ajutorul aparatului de aer condiționat, nefiind necesare costuri foarte mari cu energia electrică.

Alte avantaje pe care un aer de condiţionat cu inverter le oferă:

⚫ fiabilitate;

⚫ timpul de pornire este redus cu o treime;

⚫ previne fluctuațiile de temperatură;

⚫ metodă eficientă de încălzire;

⚫ este un sistem fiabil;

⚫ reglarea umidificării;

⚫ temperatura dorită va fi realizată într-un timp mult mai scurt.

Printre producătorii de aer condiționat cu inverter regăsim brand-uri consacrate precum: Skyworth, Fujitsu, Daikin, Hitachi, Mitsubishi Electric, Carrier, Gree, LG, Toshiba, Ariston, Haier, Airwell, Sharp, Samsung.


Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen + four =