Alocație pentru părinți! PSD a introdus un proiect de lege prin care copiii vor fi obligați să le plătească părinților pensie de întreținere la bătrânețe.

Alocație pentru părinți! PSD a introdus un proiect de lege prin care copiii vor fi obligați să le plătească părinților pensie de întreținere la bătrânețe. Suma ar putea ajunge până la 20% din venituri

Un număr de 73 de deputați și senatori, marea majoritate de la PSD, vor să promulge „Legea recunoștinței între generații”, care îi obligă pe români să-și susțină financiar părinții aflați în nevoie. Dacă nu va exista un contract între părinți și copii, judecătorii pot fixa o sumă de până la 20% din veniturile lunare ale copiilor.

Proiectul a fost depus la Camera Deputaților în data de 27 iunie, iar pe 1 iulie a fost prezentat în Biroul Permanent și înaintat la Senat. Inițiatorii susțin în nota de fundamentare că noul Cod Civil prevede deja pensia de întreținere, dar nu există o prevedere expresă care să oblige la întreținerea părinților.

Aceasta putea fi obținută doar prin decizie judecătorească. Între semnatarii săi se află Marius Budăi – actualul ministru al muncii, Nicolae Bădălău – actualul ministru al economiei, predecesorul său, Dănuț Andrușcă, dar și Eugen Nicolicea sau Florin Iordache.

Citeşte întreaga ştire:Alocație pentru părinți! PSD a introdus un proiect de lege prin care copiii vor fi obligați să le plătească părinților pensie de întreținere la bătrânețe! Suma ar putea ajunge până la 20% din venituri

Un comentariu la „Alocație pentru părinți! PSD a introdus un proiect de lege prin care copiii vor fi obligați să le plătească părinților pensie de întreținere la bătrânețe.

  1. Cred ca or sa fie multe crime. Parinti ucisi de propria copii. Eu am doi baieti. Amindoi insurati cu copii – nepotii mei. Nici eu nici fosta sotie nu ne amestecam in viata lor. Daca putem sa-i ajutam bine, daca nu le dam dragostea noastra. Aceasta lege este gresita.

Leave a Reply