Anxietatea poate fi rezultatul multor comportamente abuzive și experiențe traumatice. Abuzul verbal poate juca, de asemenea, un rol imens în această boală.

Există o legătură puternică între anxietate și abuzul psihic pe termen lung. Stresul și trauma cronică duc la diferite tulburări psihice, dintre care una este anxietatea.  Cu toate acestea, mulți oameni ignoră efectele grave negative ale abuzului mintal, dar este de fapt la același nivel de nocivitate ca abuzul fizic.   

Oamenii pot suferi foarte mult din cauza că sunt strigați, insultați și disrespectați.  Oamenii de știință explică faptul că abuzul cibernetic și abuzul verbal în viața reală sunt serios periculoase, deoarece afectează ambele emisfere ale creierului uman și conduc la numeroase probleme de sănătate. 

 

Potrivit lui Sherri Gordon, un autor publicat și un expert în prevenirea hărțuirii:

„Deoarece abuzul verbal nu este la fel de clar ca alte forme de abuz și de agresiune, cum ar fi hărțuirea fizică și agresiunea sexuală, poate fi greu de identificat. Dar asta nu o face mai puțin adevărat.

În mod obișnuit, abuzul verbal implică un fel de interacțiune verbală care provoacă o persoană rău emoțională. De exemplu, atunci când cineva este absolut critic, acționând în furie și folosind cuvinte pentru a încerca să controleze o altă persoană, acesta este un abuz verbal.

Aceasta, la rândul său, lasă o victimă să întrebe cine sunt. De fapt, nu este neobișnuit ca o victimă a abuzului verbal să se simtă inadecvată, proastă și fără valoare. La urma urmei, ele sunt definite de o persoană abuzivă verbal.

Dacă abuzul verbal apare într-o relație de întâlniri, poate fi deosebit de confuz, deoarece partenerul probabil nu este abuziv tot timpul. Ca urmare, atunci când abuzatorul este iubitor și blând, victima poate uita toate despre comportamentul negativ.

În cele din urmă, victima sfârșește prin a ignora modelul de abuz verbal sau face scuze pentru comportamentul spunând lucruri ca el este doar stresat sau el trece printr-un timp greu acum.

Abuzul verbal poate duce la următoarele:

 • Anxietate
 • Depresie
 • Gândurile de sinucidere
 • PTSD
 • Durerea cronică
 • migrene
 • Tulburari de alimentatie
 • Problemă digestivă

Simptome pe termen scurt

 • Prea multe gânduri
 • indecizia
 • Lipsa entuziasmului și a stimei de sine scăzute

Abuzul verbal poate fi manifestat prin diferite tipuri de comportamente, iar următoarele pot fi semne clare ale acestuia:

1. Distrugător de dispoziții

Abuzorii trebuie să fie în controlul situației, astfel încât vă fac să vă simțiți rău și să vă stricați starea de spirit atunci când este posibil, deoarece se hrănesc atunci când sunteți trist.

2. Nume-Apelare

Apelarea numelui este o modalitate de a manipula alte persoane și de a le face rău victimei.

3. abuzatorii au întotdeauna dreptate

Abuzatorii nu-și cer scuze nici să intre într-o discuție despre comportamentul lor, deoarece ei cred că nu sunt niciodată în neregulă.

4. Blame

Abuzatorii îi învinovățesc pe ceilalți pentru orice, pentru a le face să se simtă vinovați și niciodată destul de buni.

5. Bancuri

Dacă este făcut fără consimțământul și permisiunea celuilalt, glumele pot dăuna persoanei afectate.

6. Interesele atacului

Abuzatorii atacă, de obicei, hobby-urile și interesele altor persoane, făcându-le să se simtă lipsite de valoare și chiar să ajungă mințind.

7. Nerespectarea

Abuzatorii de obicei discriminează pe ceilalți și nu apreciază nimic altceva, făcându-i să se simtă inutili și goi.

8. În spatele ușilor închise

Abuzatorii de obicei își chinuiesc victimele în spatele ușilor închise, când nimeni nu le poate vedea. Abuzul verbal se poate întâmpla la școală, la serviciu și la domiciliu, ducând la traume grave. 

9. Izolarea

Persoanele abuzează de multe ori izolate și evită socializarea, pentru a se proteja. Ei se simt neliniștiți atunci când se află în relație cu alți oameni, deoarece nu au încredere în sine. În cazul în care observați acest lucru, faceți tot ce puteți pentru a ajuta această persoană.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.