Batranetea la caini

Cand incepe batranetea?

In functie de talie, varsta de instalare a batranetii, este astfel: cainii de talie mica-mijlocie care cantaresc sub 15 kg de 9 ani; talie mare intre 15-40kg la 8 ani iar la cainii care au in greutate peste 40 kg batranetea se intaleaza in jur de 7 ani, tinand cont de rasa si de ingrijirea-alimentatia primita de-a lungul vietii.

Cainii care sunt in aceast faza au nevoie de un tratament mai special. Trebuie acordata o mai mare atentie hranei, miscarii dar si o atentie sporita asupra comportamentului. Odata cu inaintarea in varsta pot fi afectate si principalele simturi auz, vaz, miros, acesta poate deveni apatic.

Cainele nu trebuie sa fie marginalizat. Plimbarile zilnice nu trebuie sa lipseasca, o hrana corespunzatoare varstei, combinata cu mese calde, si vizite la medic pentru orice suspiciune. Odata cu inaintarea in varsta cainii de talie mare pot avea afectuni locomotorii care de multe ori se ajunge la medic intro stare avansata de boala, astfel cainele fiin obligat sa suporte tratamente mai aspre.

Acordatii o ingrijire adecvata si asupra danturii prin indepartarea tartului, blanii si a unghiilor. Datorita miscarilor mai reduse unghiile se tocesc ma greu astfel fiin nevoie sa i le taiem mai des.

Numai asa ii poti prelungi viata, si nu-l abandona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.