BNR ne informează că opt bănci straine care operează în România au avut ca strategie să mențină România în stare de subdezvoltare economică

ActiveNews.ro: Acuzații extrem de grave au fost lansate în spațiul public zilele trecute de BNR,  potrivit cărora „opt bănci străine care operează în România au avut o strategie să mențină țara noastră în stare de subdezvoltare economică”, motiv pentru care Mugur Isărescu este chemat să clarifice dacă aceste acuzații sunt sau nu adevărate. Iar dacă da, să explice cum s-a ajuns în această situație.

Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, anunță că l-a chemat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să dea explicații în Comisia Economică a Senatului, după ce Banca Națională a constatat faptul că opt bănci străine care operează în România ar fi putut să acționeze concertat pentru a ține România în sub-dezvoltare economică. Senatorul ALDE spune că BNR trebuie să explice ce a făcut de nu a intervenit până acum.

„Așadar, e pentru prima dată când BNR ne informează că opt banci straine care operează în România, au avut o strategie sa mentina România în stare de sub-dezvoltare economică!!! E o concluzie de o gravitate extremă! Firesc, se nasc niște întrebări legitime:

1.A fost sau nu intelegere de tip cartelar intre cele opt banci? In orice variantă, seamănă a subminare a economiei naționale!
2.BNR a constatat acest lucru abia acum? Aceasta strategie e doar de un an? De ce nu a intervenit până acum?

Dacă a aflat abia acum, inseamna ca trebuie demis întreg Consiliul de administratie, iar daca au știut și au tăinuit, e și mai grav. Pentru a ne lamuri, l-am invitat pe guvernatorul Isarescu, marți la ora 12.30, la Comisia economică a Senatului!”, arată Daniel Zamfir, pe pagina personală de Facebook.
 
 
Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble