Bucureșteni pregătiți-vă! Aveți de dat nu mai puțin de 115 milioane de euro

justitie-judecata-coruptie

Instanța a decis: Primăria Capitalei este obligată să-i plătească lui Costel Constanda pentru Parcul Bordei nu mai puțin de 115 milioane de euro, cu tot cu penalități. Asta, după ce omul de afaceri a obținut anularea unui contract de schimb de terenuri între el și municipalitate. Mai exact, omul de afaceri a primit la schimb pentru Parcul Bordei, un teren în Satul francez. Nu avem acesti bani, vrem o intelegere amiabila- a spus primarul general Gabriela Firea.

După 10 ani de procese dintre Costică Constanda și Primăria Capitalei, Înalta Curte a dat decizia definitivă: Primăria Capitalei trebuie să-i plătească omului de afaceri peste 70 de milioane de euro. Iar acesta trebuie să dea înapoi terenul din Satul Francez primit la schimb, în locul unei suprafețe din Parcul Bordei.

Epopeea Parcului Bordei a început în 2008, când primar al Capitalei era Adriean Videanu. Atunci, municipalitatea i-a oferit lui Costel Constanda un schimb imobiliar: un teren în Satul Francez, pentru 3,3 hectare din Parcul Bordei, asupra cărora acesta obținuse drept de proprietate. Autoritatea locală i-a promis omului de afaceri că va putea să dărâme clădirile existente acolo pentru a construi blocuri cu 5 etaje, peste regimul de înălțime permis în zonă. Numai că, între timp, primăria nu a mai aprobat planul urbanistic zonal, iar omul de afaceri a dat-o în judecată.

Deși l-am contactat în repetate rânduri pe fostul primar Adrian Videanu, pentru a primi un punct de vedere, până acum nu am primit niciun răspuns.

De-a lungul anilor, atât cetățenii cât și ONG-urile de mediu au făcut petiții și au organizat proteste pentru salvarea Parcului Bordei.

Comentarii

Leave a Reply