Cambridge Analytica, compania de date care a asigurat victoria lui Trump, a fost interzisă pe Facebook

Facebook a anunţat că a suspendat firma specializată în analiza datelor Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania pro-Brexit şi campania prezidenţială a lui Donald Trump. Măsura a fost luată după ce s-a constatat încălcarea politicilor referitoare la protecţia datelor, transmite Reuters.

Facebook a anunţat că a suspendat atât Cambridge Analytica, cât şi compania mamă Strategic Communication Laboratories (SCL), după ce a primit rapoarte potrivit cărora cele două companii nu au şters informaţiile despre utilizatorii de Facebook.

În urma acestei măsuri, Cambridge Analytica şi SCL nu vor putea cumpăra reclame pe cea mai mare reţea socială din lume şi nu vor putea administra paginile clienţilor lor.

Reprezentanţii Cambridge Analytica nu au avut încă o reacţie referitoare la această măsură, potrivit Reuters. Facebook nu a făcut vreo referire la campania preşedintelui Trump sau la vreo altă campanie electorală.

Trump a angajat Cambridge Analytica în iunie 2016 şi a plătit 6,2 milioane de dolari pentru serviciile sale, potrivit înregistrărilor Comisiei Electorale Federale din Statele Unite, citate de Reuters. Conform experţilor, această companie a avut un rol important pentru victoria lui Trump. Cambridge Analytica foloseşte o abordare nouă în campaniile politice, bazată pe profilul psihologic al votanţilor.

Citeste mai mult: adev.ro/p5qis5

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.