Care este diferența dintre apa de toaletă, apa de parfum și apa de colonie?

Cine nu și-a cumpărat măcar o dată un parfum al cărui miros să nu persiste? Cine nu s-a întrebat măcar pentru câteva secunde care este deosebirea dintre apa de toaletă, apa de parfum și apa de colonie. Căci, da, există mai multe diferențe, iar site-ul shtiu.ro le va explica în rândurile de mai jos.

Principala diferență între apa de toaletă și apa de parfum constă în gradul de concentrație pe care-l au uleiurile aromatice din conținutul aromei cu pricina. Astfel, apa de parfum conține o concentrație mai mare de uleiuri, în timp ce cea de toaletă o concentrație mai mică.

Ce înseamnă acest lucru în procente? Ei bine, apa de parfum conține un procent cuprins între 8-15% de parfum dizolvat în apă și alcool. Acesta este și motivul pentru care aceste parfumuri sunt mai scumpe.

De cealaltă parte, apa de toaletă conține un procent cuprins între 4-10% de ulei de parfum dizolvat în apă și alcool. Majoritatea parfumurilor disponibile pentru bărbați fac parte din această categorie.

În ceea ce privește apa de colonie (denumirea vine de la orașul nemțesc Cologne, locul în care s-a fabricat pentru prima dată acest produs), procentul de ulei de parfum dizolvat în apă și alcool este cuprins între 2-5%, în funcție de producător.

În plus, pe lângă nivelul de concentrație dintre cele trei esențe, diferențele mai constau și în intensitate și în culoare. Și evident, doritorii vor resimți și o diferență considerabilă de preț întrucât cu cât concentrația de uleiuri de parfum este mai mare, cu atât produsul este, de obicei, mai scump.

Curiozități despre parfum
Cea mai mare concentrație de ulei de parfum o are extractul de parfum, peste 20%;
Chanel No. 5 a fost produs inițial în anul 1921 și este cel mai vândut parfum din istorie;
Avicenna, un celebru învăţat din Persia, a fost primul care a descris tehnica distilării prin care se puteau obţine uleiurile esenţiale din plante şi flori;
Unele parfumuri conțin ingrediente de origine animală;
Parfumurile sunt de mai multe feluri: florale, chypre, aldehidice, fougère, piele, lemnoase, orientale sau citrice.

Comentarii

Leave a Reply