Ce este HongMeng OS

Hongmeng OS, în mod alternativ Ark sistem de operare, este un Android-APP sistem de operare compatibil în curs de dezvoltare de către Huawei din 2012 față de produsele lor viitoare. Până în prezent și în ciuda speculațiilor, compania nu a desemnat încă un nume oficial pentru lansarea sistemului de operare.

Într-un interviu publicat în ziar cu Die Welt, executivul Huawei, Richard Yu, a declarat că un astfel de sistem de operare ar putea fi folosit ca un plan B dacă ar fi împiedicat să utilizeze Android sau Windows ca urmare a restricțiilor SUA, preferă să lucreze cu ecosistemele Google și Microsoft”. Huawei, din iunie 2019, tratează EMUI ca sistem de operare, declanșând zvonuri despre numirea finală a OS Hongmeng. Unele instituții media afirmă că OS Hongmeng ar putea fi lansat în China fie în august, fie în septembrie 2019, cu lansarea în întreaga lume în al doilea trimestru al anului 2020.

Nu se știe dacă sistemul OS Hongmeng se va baza pe AOSP. Cu toate acestea, Kevin Wolf, a explicat că Huawei nu ar putea să utilizeze AOSP, deoarece o mare parte din AOSP este produsă de Google, o companie americană, astfel că AOSP face obiectul reglementărilor comerciale din SUA.

Leave a Reply