Cea mai varstnica campioana a Romaniei

Elena Pagu a castigat numeroase medalii mondiale, europene si balcanice la campionate de mars sportiv rezervate categoriei sale de varsta.

De 9 ori campioana mondiala, de 4 ori campioana balcanica si de 5 ori campioana europeana, Elena Pagu este o adevarata legendă la nivel national si international. Ea a inceput sa alerge la 57 de ani, dupa ce a iesit la pensie, pentru a scapa de o depresie puternica, si participa acum in concursurile rezervate categoriei de varsta 90+, dar, de multe ori, scoate rezultate mai bune decat sportivii inscrisi in competitiile 70+ si 80+.

Anul trecut, ea si-a deschis si un canal de YouTube, devenind unul dintre cei mai varstnici vloggeri din tara noastra. Elena Pagu s-a nascut intr-un sat din judetul Neamt, a fost casatorita de trei ori si nu are copii, dar a devenit o „bunicuta” pentru alergatorii, care participa la crosurile din tara noastra, cu care face poze si discuta de fiecare data.

La inceputul lunii septembrie 2019, veterana din Romania a participat la European Masters Athletics Championship, care se desfasoara la Venetia (Italia), in proba de 5.000 metri pentru alergatoarele de peste 90 ani. Femeia, care detine recordul european, a primit si o veste buna, ea a fost singura atleta inscrisa in aceasta proba si a castigat medalia de aur pe Stadio Comunale di Eraclea din Jesolo, pe 6 septembrie.

Sursa: https://www.sport.ro/stiri/cea-mai-varstnica-campioana-a-romaniei-la-93-de-ani-castiga-medalii-pentru-tara-noastra.html

Comentarii

Leave a Reply