Cel mai sarac si mai bogat presedinte din lume (foto/video)

Da, ne place să cunoaștem detaliile vieții personale a vedetelor cinematografice, a regelui și a starurilor pop. Și partea financiară a vieții celebrităților este întotdeauna interesantă. Și în această categorie intră imediat politicieni cunoscuți. Și cine este cel mai vizibil? Bineînțeles, președinții!

José Mujica a fost ales deputat în 1994 și senator în 1999. A fost Ministru al agriculturii, resurselor animaliere și pescuitului al Uruguayului între anii 2005 și 2008, apoi din nou senator. José Mujica a fost ales președinte în urma alegerilor prezidențiale din 2009 și a preluat oficiul prezidențial la 1 martie 2010.

Mujica a introdus măsuri importante și controversate printre care: legea avortului, legea privind căsătoriile între persoane de același gen și în fine, legea privind cultivarea și vânzarea marijuanei (pentru a stopa traficul de droguri și a obține pentru stat venituri altfel aparținând organizațiilor ilegale).

José Alberto Mujica Cordano, cunoscut și sub numele de El Pepe, a fost luptător de gherilă, membru al partidului Frente Amplio și fost președinte al Uruguay pana la 1 martie 2015.

Deci, ex-președintele Uruguayului, José Mujica este numit afectiv „el presidente mas pobre” (cel mai sărac președinte). Ar fi, desigur, argumentat că este el însuși cel mai sărac sau cel mai generos președinte. Jose Mujica primește 12.500 de dolari, din care cheltuiește doar 1.250 de dolari, pe care le consideră destul de suficienți pentru nevoile personale. Restul banilor se duce la caritate. Soția președintelui, care este și senator, nu se află în spatele sotului său și plătește, de asemenea, o parte din salariile sale pentru nevoi caritabile.

Cea mai mare achiziție a lui José Mujica pentru întreaga sa activitate a fost Beetle-ul Volkswagen la un preț de 1945 $. Soții trăiesc în mod pașnic pe o fermă din Montevideo și nu urmăresc apartamente prezidențiale de lux. Jose Mujica nu are nici datorii, nici conturi în băncile elvețiene.

Jose Mujica a refuzat să locuiască în palatul prezidențial opulent și a preferat să-și păstreze stilul umil de viață. Nu a renunțat nici la mijlocul său de transport, un Volkswagen Beetle din 1987 pe care îl deține și în prezent. În 2010, conform declarației sale de avere, mașina valora 1800 dolari americani. În noiembrie 2014 cotidianul Búsqueda spunea că i s-ar fi oferit un milion de dolari pentru Volkswagenul său Beetle. Mujica a declarat că dacă cineva i-ar oferi un milion de dolari pe mașina sa ar vinde-o și banii i-ar dona unei organizații de caritate. Ferma la care locuiește împreună cu soția sa este proprietatea celei din urmă. Stilul său umil de viață a atras mult atenția din partea mass-mediei și a publicului larg, fiind unic. Este vegetarian, ateu și a fost considerat „cel mai sărac președinte din lume”, donându-și aproximativ 90 la sută din salariul său lunar organizațiilor de caritate și micilor întreprinzători.

Potrivit presedintelui, cea mai mare bucurie in viata pentru el, pe care nu o poti cumpara pentru nici un fel de bani, este comunicarea cu cainele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.