Cele mai frumoase oraşe din Anglia. 10 destinaţii de vis pentru iubitorii de cultură şi istorie

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Gab Telegram Twitter Bitchute Youtube

1. Bath, Canterbuty şi Stratford se numără printre cele mai frumoase oraşe din Anglia, alături, bineînţeles, de Londra. Aceste localităţi au o uriaşă valoare culturală şi sunt legate inclusiv de nume celebre din istoria literaturii. Sunt oraşe vechi, pitoreşti, cu o arhitectură deosebită, reprezentând o destinaţie perfectă pentru turistul interesat de cultură şi istorie.

Publicaţia The Examiner şi-a asumat dificila sarcină de a selecta numai 10 oraşe care să fie incluse în topul celor mai frumoase localităţi din Anglia. 1. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. Bath este primul pe listă Bath oferă o incursiune în istoria veche a Angliei, de la celţi până la anglo-saxoni, dar şi mai departe în timp, în vremea în care oraşul era o staţiune balneară romană. Şi acum pot fi vizitate Băile Romane, care au fost construite în anul 60 e.n..

Printre alte obiective turistice deosebite se mai numără Abaţia Bath, construită de către normanzi în secolul al XI-lea şi Royal Crescent, care este un exemplu perfect de arhitectură georgiană. Oraşul este patrimoniu UNESCO din anul 1987, iar obiectivele turistice sunt aşa numeroase încât cea mai bună metodă de a le vizita este prin Cardul de Vizitator Bath, care oferă reduceri importante la muzee. 2. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. Canterbury,  locul unei crime oribile

2. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. Canterbury,  locul unei crime oribile

Oraşul Canterbury este situat pe malurile râului Stout şi este sediul Arhiepiscopiei de Canterbury, cea mai mare autoritate religioasă din Anglia. Localitatea a devenit cunoscută după ce a fost prezentată de Chaucer în volumul „Povestirile din Canterbury”. Oraşul este patrimoniu UNESCO din 1988, iar principalul obiectiv turistic este Catedrala. Clădirea impunătoare este celebră în urma unui episod trist din istoria Anglia: în anul 1170 aici a fost asasinat arhiepiscopul Thomas Becket.

 

3. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. Chester, combinaţie de vestigii antice şi medievale

 

Chiar dacă este mai puţin cunoscut decât primele două oraşe, Chester este una dintre cele mai frumoase localităţi din Anglia. Situat pe malurile râului Dee, Chester are o catedrală normandă impunătoare, dar şi ziduri antice perfect conservate. Pe străduţele înguste există numeroase magazine mici, situate de obicei la subsol, fapt care le oferă o notă romantică, atrăgătoare.

 

4. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. Durham, oraş patrimoniu UNESCO

 

Şi oraşul Durham este declarat patrimoniu UNESCO, datorită vestigiilor sale istorice şi al rolului deosebit pe care îl are pentru cultura britanică. Universitatea Durham are o vechime de 178 de ani, iar printre obiectivele turistice cunoscute se numără castelul normand şi catedrala normandă, dar şi castelul Raby şi numeroase muzee.

 

5. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. Lincoln, exemplul perfect de arhitectură normandă

Oraşul Lincoln este poate dovada cea mai clară că principalele atracţii turistice din Anglia sunt castelele şi catedralele. Castelul şi catedrala Lincoln sunt exemplare perfecte de arhitectură normandă, în ultimul caz fiind însă vorba de reconstrucţii în decursul timpului, astfel că această catedrală este considerată una dintre primele construcţii gotice din Europa. Centrul vechi al oraşului are foarte multe clădiri din epoca medievală. Turiştii pot vizita Palatul Episcopului, High Bridge şi numeroase muzee, sau pot alege un circuit inedit, Plimbarea Fantomelor, pentru a se pune la curent cu legendele şi superstiţiile locale.

 

6. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. Londra are zeci de muzee şi galerii de artă celebre

Londra este abia pe locul al şaselea în topul celor mai frumoase oraşe din Anglia realizat de jurnaliştii The Examiner. Cu toate acestea, capitala Marii Britanii are numeroase atracţii unice în lume, de o valoare cultura inestimabilă: Catedrala Sfântul Pavel, Westminster Abbey, Palatul Westminster, Turnul Londrei şi Tower Bridge. La acestea se adaugă zeci de muzee şi galerii de artă celebre în întreaga lume: Tate Modern, Muzeul Victoria & Albert, Muzeul de Istorie Naturală, British Museum, Madame Tussauds. Turiştii se pot plimba prin centrul vechi sau pot alege o croazieră pe râul Tamisa, iar cei cu venituri mai mari pot face cumpărături în vestitul magazin de lux Harrods. Iubitorii de treatru, opera sau muzică clasică pot alege între spectacolele care au loc la Royal Albert Hall sau la Royal Opera House.

 

7. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. Oxford, sediul unei dintre cele mai vechi universităţi din lume

Oxford găzduieşte una dintre cele mai vechi şi mai bune universităţi din lume, de aceea aici pot fi întâlnite şi foarte multe biblioteci remarcabile. Printre obiectivele turistice se numără Muzeul de Istorie Naturală şi Muzeul Ashmolean. În Oxford s-au născut numeroşi scriitori de renume, deveniţi celebri şi recunoscuţi la nivel mondial, printre care J.R.R. Tolkien şi Oscar Wilde. Există aici şi o frumnoasă grădină botanică, iar cel mai plăcut mod de a petrece câteva ore libere este printr-o croazieră pe râul Cherwell.

 

8. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. Stratford-upon-Avon, locul naşterii lui Shakespeare

Un alt oraş deosebit de frumos, care a dat lumii un celebru scriitor, este Stratford-upon-Avon, locul de naştere al lui William Shakespeare. Localitatea este unică prin clădirile construite în stilul Tudor, iar printre obiectivele turistice se numără Conacul lui Anne Hathaway (soţia lui Shakespeare) şi Teatrul Regal Shakespeare.

 

9. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. Winchester, celebru datorită catedralei sale medievale

Şi Winchester ocupă un loc printre cele mai frumoase oraşe din Anglia. Localitatea este cunoscută pentru catedrala construită în 1079 şi pentru Castelul Winchester, terminat în 1235, din care s-a mai păstrat doar Marea Sală. Şi aici există o facultate importantă, Colegiul Winchester, care a fost deschis în anul 1393.

 

10. Cele mai frumoase oraşe din Anglia. York, un superb oraş medieval

Pe ultimul loc în listă, dar la fel de frumos, este York. Este un oraş medieval, în care se îmbină armonios influenţele romane, vikinge şi normande. Printre obiectivele turistice cunoscute se numără York Minster, cea mai mare clădire medievală din Marea Britanie şi Turnul Clifford. Turiştii care ajung aici pot vizita numeroase muzee, pot face croaziere pe râul Ouse sau se pot plimba pe străduţele medievale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.