Cimitirul animalelor (Pet Sematary) (2019)

Este a doua adaptare a romanului din 1983 cu același nume de Stephen King, după filmul din 1989.

Louis Creed, doctor din Boston, Massachusetts, se mută în micul oraș Ludlow, Maine, împreună cu soția sa Rachel, cei doi copii ai lor, Ellie și Gage, și pisica Ellie, Church. Explorând pădurea, Ellie se dă peste o procesiune funerară a copiilor care duc un câine decedat într-un cimitir numit „Cimitirul pentru animale de companie”. Jud Crandall, vecinul lor, îi avertizează că pădurea este periculoasă.

La spitalul universitar, Louis este lăsat zguduit după ce nu a salvat viața lui Victor Pascow, un student care a fost rănit fatal după ce a fost lovit de un vehicul. Ulterior trăiește un vis viu în care Victor Pascow îl conduce în spatele cimitirului și îl avertizează să nu se „aventureze dincolo”. Louis se trezește să-și găsească picioarele și lenjeria de pat împletită în noroi, sugerând că evenimentele au fost mai mult decât un coșmar.

De Halloween, Biserica este ucisă de un camion. Jud îl duce pe Louis în Sematarul pentru animale de companie, apoi mai departe într-un vechi înmormântare pentru a îngropa Biserica. A doua zi, Louis este uluit când Biserica se întoarce acasă în viață, deși este mai agresiv, smulgând violent o pasăre. Jud îi spune lui Louis că locul de înmormântare readuce lucrurile din morți și se crede că este locuit de un spirit cunoscut sub numele de Wendigo . După ce Biserica îl atacă pe Gage, Louis încearcă să-l eutanasieze. Cu toate acestea, el decide împotriva uciderii pisicii și, în schimb, o eliberează.

În timpul petrecerii ei de naștere, Ellie observă Biserica pe drum și se grăbește spre el, dar este ucisă într-un accident cu un camion cisternă mare. Familia este devastată de moartea ei, iar Rachel și Gage pleacă să petreacă câteva zile cu părinții lui Rachel. Jud, simțind că Louis intenționează să-l învie pe Ellie, îl avertizează pe tatăl îndurerat că „uneori mort este mai bun”. În ciuda avertismentelor din partea lui și a spiritului lui Pascow, durerea și vinovăția lui Louis îl stimulează să-și ducă la îndeplinire planul. Îl drogă pe Jud, exhuma trupul lui Ellie și o îngroapă în pământul de înmormântare al Sematariului pentru animale de companie, așa cum îl privește pe Wendigo. Ellie se întoarce din morți, dar manifestă o comportare tulburătoare. La casa părinților ei, Rachel este înspăimântată de viziunile surorii ei moarte Zelda, care suferea de meningită vertebralăși a murit după ce a căzut pe un puț de dumbwaiter. Gage vede și fantoma lui Victor Pascow. Jud se trezește și se confruntă cu Louis. O privește pe Ellie și fuge spre casa lui în groază, preluând un pistol pentru a o omori. Cu toate acestea, întrucât este distras de o Biserică mârâitoare, Ellie trece prin tendonul lui Achile al lui Jud cu un bisturiu. Ea ia pe scurt forma soției moarte a lui Jud, Norma, sugerând ca Norma și Ellie să sufere și să ardă într-o viață condamnată, înainte de a-l înjunghia pe Judecat, în timp ce Biserica privește.

Rachel și Gage se întorc acasă și se întâlnesc cu Ellie pe strigoi. Rachel este îngrozită și Louis îi povestește despre terenul de înmormântare și scopul său. Rachel este înjunghiată de Ellie, dar reușește să scape la baie cu Gage. Louis găsește trupul lui Jud și este capabil să-l salveze pe Gage în timp ce Ellie îl înjunghie fatal pe Rachel. Îl încuie pe Gage în mașină și se grăbește spre Rachel, care îl roagă să nu o îngroape în Sematarul pentru animale de companie. Ellie îl lovește pe Louis inconștient și o trage pe corpul lui Rachel în pământ. Louis candidează pentru Sematarul pentru animale de companie. Ellie îl îmbrățișează și se angajează într-o luptă frenetică. În timp ce Louis se pregătește să-l decapiteze pe Ellie cu o lopată, el este împiedicat cu o paletă de vreme de către o Rachel reanimată, și el este și îngropat. Împreună cu Biserica, cei trei dau foc casei lui Jud înainte de a se apropia de mașina unde Gage stă înăuntru.

 

Titlu original: Pet Sematary (2019)
Regia: Kevin Kolsch, Dennis Widmyer
Cu: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow, Naomi Frenette, Hugo Lavoie
Gen film: Horror, Thriller
Durata: 103 minute

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble