COCA COLA ŞI-A RETRAS RECLAMELE PRO-HOMOSEXUALE DUPĂ BOICOTAREA PRODUSELOR SALE DE CĂTRE UNGURI Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Deci, se poate?! Coca Cola şi-a retras reclamele pro-homosexuale după boicotarea produselor sale de către unguri

Cel mai mare și mai vechi producător de băuturi răcoritoare din lume și-a retras campania publicitară care promovează homosexualitatea în Ungaria, după ce politicienii conservatori și o petiție online au solicitat boicotul la nivel național al produselor sale.

„Începem prin boicotarea Coca-Cola. Iar în petiția noastră, cerem ajutor în eliminarea afișelor cât mai curând posibil și în limitarea unui lobby homosexual care se adresează copiilor, familiilor și societății în ansamblul său”, a declarat Eszter Zaymus, directorul de campanie al CitizenGO Ungaria.

La începutul lunii Boldog István, purtătorul de cuvânt al formațiunii Fidesz, a premierului Viktor Orbán, a cerut ungurilor să i se alăture pentru boicotarea Coca-Cola. Pe site-ul său, politicianul a postat și un mesaj: „Cred într-un Dumnezeu, cred într-o patrie, cred într-un adevăr etern etern, cred în învierea Ungariei. Amin”.

Coca-Cola a replicat, tot printr-un mesaj online: „Credem că atât heterosexualii cât și homosexualii au dreptul să iubească pe cine doresc, așa cum își doresc. Cu această (campanie) vrem să transmitem un mesaj: credința noastră este că toată lumea are dreptul la afecțiune și dragoste; că iubirea este la fel pentru toți (#loveislove)”.

Compania de băuturi a lansat campania „Love is Love” cu câteva zile înaintea festivalului de muzică progresivă Sziget, organizat în fiecare august în nordul Budapestei.

Luni, gigantul american a cedat, sub presiunea tot mai mare privind boicotarea produselor sale, și a acceptat să retragă reclamele controversate din Budapesta, a anunțat CitizenGO. Inițiatorii campaniei de boicotare a produselor Coca Cola susțin însă că retragerea afișelor a fost doar o „semi-victorie”, întrucât compania le-a înlocuit cu altele, în care sloganul „Love is Love” a răms afișat în mod ostentativ.

De aceea, semnatarii petiției vor să boicoteze în continuare compania care „nu stopează afișarea mesajelor prin care se promovează homosexualitatea”. „Copii sub 18 ani nu pot intra în magazinele care vând țigări, iar părinții lor sunt avertizați dacă conținutul unei emisiuni TV nu este adecvat pentru ei. Dar o ieșire în Budapesta face imposibil ca părinții să-și protejeze copiii de conținutul care promovează homosexualitatea”, a explicat Eszter Zaymus.

Ungaria recunoaște în prezent parteneriate civile pentru cuplurile de același sex, dar Fidesz și premierul Orbán se opun legalizării căsătoriei între persoane de același sex.

Sursa: http://www.churchmilitant.com/news/article/coca-cola-drops-pro-gay-ad-campaign-in-hungary-after-boycott-backlash

Comentarii

Leave a Reply