Cum sa tai ceapa fara sa plangi?

Încălzește ceapa la cuptorul cu microunde

Dacă ochii îți lăcrimează de fiecare dată când toci ceapă, vei adora următorul truc. Încălzește ceapa la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde și apoi o vei putea tăia fără a lăcrima.

De ce funcționează acest truc? Este foarte simplu: când încălzești ceapa înainte să o tai, stopezi acțiunea enzimelor responsabile de emanarea gazelor sulfuroase care irită ochii.

Ascute cutitul inainte sa toci ceapa 

Pentru ca taie mai bine si tocatul va fi mai usor si mai rapid, dar asta nu inseamna decat ca vei lacrima o perioada mai scurta de timp.

Inmoaie ceapa in apa

Curata ceapa, taie-o in jumatate si tine-o in apa rece timp de o ora inainte sa o toci. Rezultatul? Vei varsa lacrimi mai putine, dar nu vei scapa de tot de ele. In plus ceapa va fi apoasa si va trebui sa o usuci bine daca vrei sa o calesti.

Ingheata ceapa

Curata ceapa si pune-o in congelator pentru o jumatate de ora inainte sa o toci. Rezultatul e spectaculos. Nicio lacrima! Singura problema e ca vei avea o ceapa care nu poate fi adaugata imediat in mancaruri, pentru ca e inghetata si rece.

Taie codita dupa ce toci ceapa

Atunci cand cureti ceapa ai grija sa nu ii indepartezi decat mustatile si sa lasi codita (usor uscata) intacta, chiar si cand o tai in jumatati. Metoda pare sa functioneze si sa nu te faca sa lacrimezi prea mult si nu e nevoie de pregatiri in avans.

Pune sare pe lama cutitului 

Metoda da rezultate modeste asupra cantitatii de lacrimi pe care o vei varsa. In schimb, te vei alege cu o ceapa inmuiata din care va iesi aproape toata apa.

Aprinde o lumanare langa tocator 

Desi este una dintre cele mai ciudate metode de a scapa de lacrimi, are rezultate. Flacara lumanarii va fi mai mare si mai luminoasa cand toci ceapa. Probabil, un semn ca arde toate uleiurile emanate care irita in mod normal ochii.

Sursa: Huffington Post

Comentarii

Leave a Reply