Cum se rezolvă utilizarea de disc 100% în Windows 10

Investigând, descoperiți că sistemul dvs. rulează la 100%. Cu siguranță că nu poate fi, nu? Din păcate, este. Cele mai recente versiuni de Windows au o problemă cu unitățile care sunt suprasolicitate, ceea ce încetinește sistemul de operare. Această problemă afectează atât unitățile de hard disk (HDD), cât și unitățile SSD (SSD).

Mai multe remedii sunt disponibile pentru acest lucru, în funcție de exact ceea ce cauzează problema.

Performante scazute? Verificați utilizarea discului.

Această problemă de performanță este cea mai evidentă atunci când încercați să utilizați Căutarea (tasta Windows + Q) pentru a găsi un fișier sau program și orice altceva care necesită unitatea de a face ceva lucru (copierea și lipirea unui grup de fișiere).

Pentru a stabili dacă este o problemă care vă afectează, atunci când calculatorul dvs. următoarea încetinește, apăsați pe Ctrl + Alt + Del și selectați Task Manager .

(Alternativ, faceți clic dreapta pe bara de sarcini și selectați Task Manager .) Rețineți că acest lucru poate dura ceva timp pentru a se deschide cu unitatea lentă.

 

Problema este o problemă cunoscută în Windows 10? Nu putem fi siguri de motivul exact din spatele lui. De ce nu a apărut aceeași problemă pe computere când au fost difuzate pe Windows 7? Problema este raportată de unii numai după trecerea la Windows 10.

În prima filă, Procese, căutați coloana Disk . Dacă întâmpinați probleme cu performanța unității , aceasta ar trebui să fie de 100% și roșu colorat pentru a indica dacă aveți sau nu o problemă.

Dacă vă confruntați cu o astfel de problemă, iată câțiva pași de depanare care vă pot ajuta să rezolvați problema. Creați mai întâi un punct de restaurare a sistemului și apoi treceți întreaga listă și decideți care dintre sugestiile pe care doriți să le încercați.

1. Verificați software-ul anti-virus
Ca în cazul oricărei astfel de probleme de performanță, primul lucru de făcut este să confirmați că computerul dvs. nu a fost infectat cu programe malware. Software-ul de securitate ar trebui să fie capabil să facă față acestei probleme, fie că este vorba de o aplicație gratuită sau de o suită plătită. Cel puțin, unelte precum Malwarebytes Anti-Malware ar trebui să poată scana unitatea dvs. de sistem și să detecteze orice probleme, deși cu o încărcătură grea pe unitatea dvs. deja acest lucru poate dura ceva timp.

Dacă se întâlnesc amenințări, utilizați recomandările software-ului pentru a le elimina și a le reporni, înainte de a verifica mai mult performanța unității. Sperăm că ați rezolvat problema; dacă nu, atunci malware-ul nu a fost de vină, așa că citiți mai departe.

2. Dezactivați Windows Search
Următorul lucru pe care trebuie să-l verificați este dacă problema are de a face cu Windows Search.

Un bug în Windows 8 și 10 are ca rezultat un fel de „buclă de căutare” care generează o încărcare crescută pe unitatea de sistem.

 

Pentru a opri acest lucru și pentru a împiedica acest lucru în timpul sesiunii curente (până când Windows se repornește) deschideți Promptul de comandă (cea mai rapidă cale este să faceți clic dreapta pe butonul Start și selectând Command Prompt (Admin) ) și introduceți următoarele:

net.exe stop "Windows search"

Pentru a dezactiva definitiv Căutare sau Indexare Windows , apăsați tasta  Windows + R , introduceți services.msc și apăsați Enter . În fereastra Servicii care se deschide, găsiți intrarea Căutare Windows și faceți dublu clic pe ea pentru a deschide fereastra Windows Search Properties . Sub Tip pornire , selectați Dezactivat . Aici puteți face clic pe Oprirepentru a anula serviciul. Faceți clic pe OK pentru a salva modificările.

 

 

Puteți, de asemenea, să controlați care sunt dosarele indexurilor de căutare Windows, pe care le-am aratat anterior.

La câteva momente după dezactivarea Căutare Windows, performanța Windows 8.x sau Windows 10 ar trebui să se îmbunătățească considerabil. Dacă nu, treceți mai departe.

3. Dezactivați serviciul Superfetch

Din anumite motive, serviciul de superfetch a fost identificat ca o cauză potențială a acestor probleme de performanță a discurilor în Windows 8.x și Windows 10.

Pentru a rezolva acest lucru, deschideți o altă linie de comandă (sau dacă ați mai deschis caseta anterioară, folosiți aceasta) și introduceți:

net.exe stop superfetch 

 

Din nou, așteptați câteva momente pentru a verifica dacă acest lucru a avut vreun efect asupra performanței computerului. De asemenea, trebuie să rulați Check Disk într-o comandă:

chkdsk.exe /f /r

Veți fi informat că PC-ul dvs. trebuie să fie repornit pentru ca Verificați discul să se finalizeze, așa că asigurați-vă că ați închis mai întâi toate aplicațiile.

Dacă acest lucru nu funcționează, este probabil că întâmpinați o repetare a acestei probleme care este frustrant de realizat, dar este ușor de rezolvat.

Parametrii CHKDSK efectueaza următoarele lucrări:

  • / f Remedia erorile detectate.
  • / r Identifică sectorul rău și încearcă recuperarea informațiilor.

4. Ar putea fi Flash? 

Este, sincer, unul dintre aspectele cele mai vulnerabile ale computerelor moderne, un vector de atac care doar continuă să ofere. De asemenea, pare să fie unul dintre cei mai obișnuiți vinovați pentru utilizarea maximă de 100% a discului dur în Windows 10 și Windows 8.x mai devreme, dacă utilizați browserul Google Chrome.

Cum rezolvați acest lucru depinde de versiunea Chrome pe care o utilizați. În versiunile mai vechi înainte de Chrome 57, accesați bara de adrese și introduceți:

chrome://plugins

Un nou ecran cu stil de setări va afișa o listă de pluginuri instalate. Dacă aveți instalat Adobe Flash pentru vizualizarea videoclipurilor (  de exemplu, BBC iPlayer are nevoie de Flashpentru browsere desktop, la fel ca și multe alte servicii de streaming video, precum și jocuri de browser), veți vedea că este afișat aici ca Adobe Flash Player.

Faceți clic pe butonul Dezactivare ; intrarea Adobe Flash Player va fi gri. Așteptați câteva momente și apoi verificați Managerul de activități. Problemele de performanță legate de unitatea dvs. de sistem ar trebui rezolvate. Încercați să reporniți browserul Chrome dacă aceasta este încă o problemă.

Cu toate acestea, deoarece Chrome se actualizează în tăcere și fără implicarea dvs., este posibil să nu funcționeze. Dacă utilizați Chrome 57 sau o versiune ulterioară, pașii pentru dezactivarea Flash diferă.

Deschideți Meniu> Setări> Afișați setările avansate  și găsiți secțiunea marcată Confidențialitate. Faceți clic pe Setări de conținut  și găsiți Flash. Veți vedea trei opțiuni – selectați al treilea, Blocați site-uri să ruleze Flash , apoi Terminat . Reporniți browserul și verificați performanța HDD.

 

Dacă acest lucru nu atenuează problema, este posibil să doriți să schimbați acea setare. Vă recomandăm opțiunea de mijloc, Întreabă mai întâi înainte de a permite site-urilor să ruleze Flash .

5. Resursele de discuri alimentate de Skype?

O altă aplicație folosită pe scară largă ar putea determina, de asemenea, utilizarea HDD 100%: Skype.

Pentru a afla și a dezactiva cerința privind resursele OTT, începeți prin a verifica dacă software-ul nu rulează. Puteți face acest lucru prin căutarea în Managerul de activități sau verificarea Tăvii de sistem, zona de pe desktop-ul dvs. în jurul ceasului. Dacă rulează Skype aici, faceți clic dreapta pe pictogramă și selectați Quit/Iesire.

Apoi, apăsați tasta Windows + R și introduceți această adresă în casetă: C: \ Program Files (x86) \ Skype \ Phone \ și faceți clic pe OK . Aici veți găsi fișierul Skype.exe – faceți clic dreapta pe acesta și selectați Proprietăți . Accesați fila Securitate și faceți clic pe Editați . Apoi, selectați TOATE PACHETELE DE APLICARE , apoi puneți un check lângă Scrieți în coloana Permite .

Terminați opțiunea făcând clic pe Aplicați , apoi pe OK . Întoarceți-vă la Managerul de activități pentru a vedea schimbarea. De asemenea, este posibil să doriți să înlocuiți Skype.

6. Rezolvați bug-ul PCI-Express Firmware
Unele drivere nu rulează destul cum ar trebui în Windows 10. Unul care a fost descoperit că provoacă 100% utilizare HDD este driverul StorAHCI.sys, care are un bug firmware. StorAHCI.sys destinat dispozitivelor de stocare conectate la placa de bază PC sau laptop prin interfața Advanced Host Controller PCI-Express.

Dacă ați reușit acest lucru fără succes, aceasta ar putea fi problema. Deschideți Device Manager (utilizați Windows 10 search sau faceți clic dreapta pe acest PC în Windows Explorer, apoi Properties> Device Manager ) și extindeți controlerele IDE ATA / ATAPI. Dacă este afișată o intrare AHCI Controller, faceți dublu clic, apoi deschideți fila Driver și selectați Detalii driver . Este driverul enumerat ca C: \ Windows \ system32 \ DRIVERS \ storahci.sys ?

Dacă da, ați putea fi afectați de această eroare. Închideți caseta cu detalii despre driver și comutați la fila Detalii , selectând calea instanței dispozitivuluidin meniul drop-down. În cazul în care este afișată valoarea, faceți clic dreapta și selectați Copiere . Lansați editorul de text (ca Notepad) și Lipiți conținutul.

Apoi, apăsați tasta Windows + R și tastați regedit , urmată de butonul OK . Navigați la această adresă:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Enum \ PCI \ și utilizați șirul lipit de mai sus pentru a deschide controlerul AHCI corect, urmat de numărul aleatoriu. Aici, extindeți Device Parameters \ Interrupt Management \ MessageSignaledInterruptProperties și ar trebui să vedeți MSISupported listate în panoul din dreapta. Faceți dublu clic pe acesta, apoi modificați datele Valoare: la 0 . Faceți clic pe OK pentru a confirma și urmați instrucțiunile pentru a reporni Windows.

7. Dezactivați urmărirea diagnosticării în Windows 10
În sfârșit, merită luată în considerare impactul urmăririi diagnosticului în Windows 10 . O caracteristică pe care altfel ați putea să o dezactivați din motive de confidențialitate, a fost blamată pentru utilizarea pe 100% a HDD pe mai multe PC-uri.

Când este vorba de reducerea utilizării unității HDD, este mai rapid să treceți de setările obișnuite de confidențialitate Windows 10 și pur și simplu să dezactivați serviciul DiagTrack. Dacă aceasta este sursa utilizării HDD-ului de 100% în Managerul de activități, puteți opri serviciul și îl puteți împiedica să-l lanseze prin intermediul Command Prompt.

 

Faceți clic dreapta pe Start și selectați Command Prompt (Admin) , apoi introduceți aceste comenzi pentru a dezactiva și opri DiagTrack:

sc config "DiagTrack" start= disabled

sc stop "DiagTrack"

În plus, s-ar putea să mergeți și la Setări> Sistem> Notificare și acțiuni și să dezactivați Obțineți sfaturi, trucuri și sugestii pe măsură ce utilizați Windows . Acest lucru sa dovedit a îmbunătăți lucrurile.

8. Actualizarea Windows poate cauza o utilizare intensă a discului
Pe lângă modificarea modificărilor pe care le faceți pe computerul dvs. atunci când remediați problema de utilizare 100% a discului, Windows Update poate fi, de asemenea, o cauză.

Aceasta se întâmplă de obicei când Windows Update are o problemă (care se datorează de obicei unui anumit fișier care refuză să se descarce). Aveți două opțiuni aici:

Lăsați-vă singur computerul – închideți toate aplicațiile deschise și așteptați. În cele din urmă, fișierele se vor descărca, însă, în funcție de modul în care este programată Windows Update pe computer, poate fi necesară o repornire.

Opriți computerul – odată ce ați făcut acest lucru, reporniți-l și așteptați ca Windows Update să rezolve problema.

Odată ce actualizarea a terminat descărcarea, este bine să o executați cât mai curând posibil. Nu uitați să verificați toate corecțiile anterioare pentru utilizarea discului 100% înainte de a continua; după cum sa menționat mai sus, Windows Update poate inversa aceste corecții .

9. Resetați memoria virtuală
Memoria virtuală este o combinație de spațiu RAM și spațiu pe hard disk și poate fi responsabilă pentru utilizarea excesivă a HDD-ului. Dacă nu este suficientă memorie RAM pentru a efectua o sarcină, HDD-ul este folosit pentru a suplimenta memoria RAM. Datele transferate pe HDD sunt apoi returnate în memoria RAM atunci când este necesar.

 

Stați pe acest ecran, selectați unitatea Windows (de obicei C 🙂 și apoi dimensiunea personalizată . Aici adăugați o dimensiune inițială și o dimensiune maximă ; nota ambele sunt măsurate mai degrabă în MB decât în ​​GB. Aceste numere pot fi confuze, deci la prima valoare, se bazează pe opțiunea recomandată. Pentru valoarea maximă, vizați o cifră de cel mult 1,5 ori mai mare decât memoria RAM a sistemului . De exemplu, un computer cu memorie RAM de 4 GB nu trebuie să aibă mai mult de 6,5 GB (6144 MB).

Cu introducerea valorilor, faceți clic pe Setare , apoi pe OK pentru a continua. Acum trebuie să ștergeți fișierele temporare care au fost utilizate în alocarea anterioară a memoriei virtuale. Faceți acest lucru prin deschiderea casetei Run ( Windows + R ) apoi introduceți „temp”. Când se deschide directorul temp, selectați toate fișierele ( Ctrl + A ) și apăsați Ștergeți de pe tastatură.

10. Activați modul de înaltă performanță
Un ultim lucru de încercat este modificarea setărilor de alimentare Windows. Modurile de alimentare standard sunt mai predispuse la eroarea de utilizare a discului de 100%, dar trecerea la performanță ridicată de multe ori depășește problema. Desigur, dezavantajul este că calculatorul dvs. va folosi mai multă putere. Datorită procesării moderne a procesorului, aceasta nu ar trebui să fie o problemă masivă. Cu toate acestea, notebook-urile și laptop-urile de înlocuire desktop pot avea un impact deosebit asupra duratei de viață a bateriei.

Pentru a schimba performanța ridicată , deschideți ecranul Power & sleep cu Windows + X , apoi Setări suplimentare de alimentare . Selectați Performanță ridicată , apoi OK . Dacă aceasta nu este o opțiune, va trebui să Creați un plan de alimentare , apoi selectați Performanță ridicată . Dați planului un nume, modificați toate setările personale de care aveți nevoie (cum ar fi luminozitatea ecranului), apoi selectați-l ca plan de alimentare pe care îl puteți utiliza.

 

Mai puteti incerca:

1. Folosind panoul de control, dezinstalați toate browserele – cu excepția Edge și Internet Explorer desigur. Aceasta este pentru a izola problema cu pluginurile. Cealaltă sugestie este să eliminați pluginurile unul câte unul din fiecare browser și să le testați. Adobe Flash și Shockwave Player sunt cei mai obișnuiți vinovați. Dar știind faptul că browserele ar putea fi reinstalate în câteva secunde, această opțiune pare să fie mai ușoară. După dezinstalarea browserelor, ștergeți fișierele „Temp”, „% Temp%” și „Prefetch”. Reporniți sistemul și verificați dacă rezolvă problema. Dacă da, așteptați 10-15 minute pentru a verifica dacă nu reapare. Apoi reinstalați browserele.

2. Deschideți Windows Defender și dezactivați protecția bazată pe Cloud și vedeți.

3. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, executați services.msc și dezactivați „Spooler de imprimare”. Imprimanta dvs. va înceta să funcționeze după aceasta. Dar cel puțin ajută la izolarea problemei. Dezactivarea serviciului Print Spooler a funcționat pentru mulți utilizatori.

Odată ce managerul de servicii este deschis, derulați în jos până la „Spooler de imprimare” și faceți clic pe opțiunea pentru a opri serviciul. Dacă funcționează, puteți decide dacă lucrarea dvs. necesită o imprimantă. Dacă aveți nevoie de acest serviciu, ar fi nevoie de o reparație la nivel de tehnician.

4. Ajustați Efecte vizuale în Windows. Această postare vă va arăta cum să optimizați efectele vizuale pentru a optimiza performanța Windows.

5. Deschideți o linie de comandă ridicată, tastați următoarele și apăsați Enter pentru a rula Power Troubleshooter.

msdt.exe /id PerformanceDiagnostic

Acest instrument de depanare ajută utilizatorul să ajusteze setările pentru a îmbunătăți viteza și performanța sistemului de operare. Iată mai multe sugestii care vă pot ajuta să depanați problemele de performanță .

6. Poate doriți să verificați dacă trebuie să faceți upgrade la firmware sau să vă actualizați memoria RAM.

7. Opțiunea finală dacă nimic nu funcționează ar fi să folosească Instrumentul Windows Refresh pentru a reseta Windows 10 și a vedea dacă acest lucru ajută în cele din urmă.

 

Dacă aveți idei care pot ajuta la rezolvarea acestei probleme, vă rugăm să postați în comentarii. Sugestiile dvs. pot ajuta pe alții să se confrunte cu această problemă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.