Dafin

Dafinul (lat. Laurus nobilis), cunoscut și sub numele de laur, este o specie de plante aromatice din familia Lauraceae, arbore sau arbust, care ajunge până la 10–18 m înălțime, originar din zona Mediteranei.

Frunzele au o lungime de 6–12 cm și o lățime de 2–4 cm , cu margini dantelate specific și usor încurbate . Este o plantă cu flori sexuate (plantă dioică) florile mascule și femele fiind dispuse pe organisme distincte ; florile sunt de un galben-verzui pal, de aproape 1 cm diametru, crescute câte 4-5 în umbelă alături de frunză. Fructul este în formă de boabă (bacă) neagră de aproape 1 cm lungime, conținând o singura sămânță.

Multe doamne adaugă frunze de dafin în alimente, în special la carnea roșie și carnea de pasăre.
Știi de ce se adaugă frunze de dafin la mâncare? De regulă, o femeie răspunde: să aromatizeze mâncarea. Dacă fierbeți frunzele de dafin într-un pahar cu apă și gustați, nu veți simți nicio aromă.

Deci de ce pui frunze de dafin în carne? Adăugarea frunzelor de dafin în carne transformă trigliceridele în grăsimi nesaturate.
Pentru experimentare și confirmare: tăiați puiul in două, gătiți fiecare jumătate într-o tigaie și așezați una pe foi de dafin, iar cealaltă fără frunze de dafin și observați cantitatea de grăsime din ambele tigăi. Dacă aveți frunze de dafin, nu este nevoie de farmacie.

Studii științifice recente au arătat că frunzele de dafin au multe beneficii. Ajută la a scăpa de multe probleme grave de sănătate. Avantajele frunzei de dafin sunt:
– Foaia de dafin tratează afecțiunile digestive și ajută la eliminarea unor probleme ca arsuri la stomac, aciditate constipație,
– Reglează circulația intestinului prin consumul de ceai de dafin fierbinte.
– Scad glicemia. Frunza de dafin este un antioxidant si permite organismului să producă insulină consumând ceai de dafin timp de o lună.
– Elimină colesterolul rău și ameliorează continutul de triglyceride in organism.
– Este o sursă bogată de vitamina C.
– Foarte utile în tratarea răcelilor și a tusei severe, frunzele de dafin fierte emană un abur care, inspirat, te scapă de flegmă și reduce severitatea tusei.
– Foaia de dafin protejează inima de convulsii și accidentele vasculare cerebrale, deoarece conține compuși protectori cardiovasculari.
– Frunzele de dafin sunt bogate în acizi precum acidul cafeic, quercetina, eigonolul și bartolinida, substanțe care împiedică formarea celulelor canceroase în organism.
– Elimină insomnia și anxietatea, dacă sunt luate înainte de culcare, vă ajută să vă relaxați și să dormiți profund.
– Ceaiul de foi de dafin ajută la spargerea pietrelor de la rinichi și la vindecarea infecțiilor.
Dacă aveți probleme de respirație sau luptați pentru a controla anxietatea, ar trebui să începeți să ardeți frunze de dafin acasă, zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.