De ce îți apar vânătăi din senin?

Există o mulțime de motive pentru care pielea se învinețește ușor, dacă nu îți amintești să te fi lovit dar ți-a apărut o vănătaie din senin

Apariţia din senin a vânătăilor nu este o boală în sine, poate fi vorba despre o fragilitate a vaselor de sânge din naştere, poate indica o carenţă de vitamina C sau de calciu şi magneziu sau poate fi efectul secundar al aspirinei în exces, al medicamentelor anticoagulante, dar şi al anticoncepţionelelor orale”, explică medicul Valerian Ciubotaru, flebolog la Clinica Medicală Flebestet din Bucureşti.

1. Imbatranesti – Pe masura ce inaintezi in varsta, pielea ta isi pierde stratul protector de grasime iar productia de colagen incetineste. Acest lucru inseamna ca pielea ta este mai susceptibila la vanatai.

2. Stai prea mult la soare – O istorie indelungata de expunere la soare iti va face pielea sa fie mai subtire si sa invineteasca mai usor. Razele ultraviolete iti deterioreaza productia de colagen.

3. Iei aspirina in fiecare zi – Acest medicament, precum si altele care iti subtiaza sangele, lucreaza prin dezactivarea plachetelor care fac sangele sa se coaguleze sau sa faca anumite cheaguri. Cu cat ai sangele mai subtire, cu atat te vei invineti mai repede.

4. Este in natura pielii tale – Daca ai piele deschisa si subtire te invinetesti mai repede chiar si la cele mai mici atingeri.

5. Ai vasculita – Aceasta este o conditie care cauzeaza inflamarea vaselor de sange si este cauzata de pete rosii, numite purpura.

6. Ai nevoie de mai multe lamai in viata ta – Vitamina C este importanta in vindecarea ranilor si in productia de colagen. Fara ea, vasele tale au mai multe sanse sa se rupa.

7. Ai dermatoza purpurie – Este o alta conditie vasculara care implica scurgeri de sange la nivelul capilarelor.

Sursa: prevention.com

Comentarii

Leave a Reply