Declarația lui Trump în cazul otrăvirii spionului rus: „Se pare că Rusia s-a aflat în spatele incidentului”

Preşedintele american Donald Trump a remarcat că „se pare” că Rusia s-a aflat în spatele recentei otrăviri în Marea Britanie a unui fost spion rus şi a fiicei sale.

Donald Trump a precizat că s-a aflat în contact cu premierul britanic Theresa May în legătură cu acest incident şi că este vorba de o „situaţie foarte tristă”, pe care SUA o iau „foarte în serios”.

Preşedintele american şi premierul britanic, împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel, au subliniat într-un comunicat comun difuzat joi că responsabilitatea Rusiei este singura explicaţie ‘plauzibilă’ în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi i-au cerut Moscovei să furnizeze toate informaţiile cu privire la programul său de arme chimice Noviciok, informează AGERPRES.

Reamintim ca Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa, Iulia (33 de ani) se află în continuare în stare critică după ce au fost găsiţi în stare de inconştienţă, duminică, 4 martie pe o bancă în apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, situat în sud-vestul Angliei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.