Delfinii antiteroristi

Delfinii antiteroristi

Marina Militara a SUA a anuntat anterior formarea unei unitati speciale antiteroriste alcatuite din 30 de delfini, care va seconda patrula Puget Sound din Seattle in misiunea sa de aparare a bazei navale militare de Kitsap-Bangor. Conform mass-media americana, programul include mai multe specii de mamifere marine precum leii de mare, focile, morsele si balenele. Acestea au fost integrate in foarte elaborate sesiuni de „antrenament” si apoi testate in cadrul Navy’s Marine Mammal Program din cadrul Space and Naval Warfare Systems Center (SPAWAR) din Point Loma, San Diego. In urma testelor s-a dovedit ca mamiferele marine pot invata sa comunice cu oamenii. De asemenea delfinii s-au dovedit capabili sa citeasca anomaliile mentale ale oamenilor putand identifica cu o precizie destul de mare tipul de intentie imediata al acestora.

Delfinii sunt antrenati sa identifice explozibilii si poarta permanent o camera video prin care le filmeaza, oferind date in timp real partenerilor lor umani. Apoi, mamiferele pot indrepta un fascicul de lumina catre orice inotator sau dispozitiv suspect. Daca imaginile pe care delfinii le transmit indica un pericol iminent, teroristul sau bomba sunt indepartate de orice obiective militare. Misiunea e deosebit de periculoasa, atat pentru animale, cat si pentru partenerii lor umani, insa Marina pretinde ca nu exista nici o alta modalitate mai sigura de a impiedica actele teroriste pe mare. Cat despre descoperirea minelor submarine, chiar si in ape maloase si cu vizibilitatea aproape zero, aceasta e o joaca pentru delfini. La baza Point Loma, ei au hrana din belsug, spatiu de joaca mai mare decat orice animale similare aflate in captivitate, fiind ingrijiti si iubiti de peste 200 soldati, inclusiv veterinari militari. Mamiferele sunt calificate drept „cel mai bun lucru pe care l-am creat vreodata” de catre oamenii de stiinta ai Marinei, citati de mass-media, care spun ca, cel putin pana in 2022, acesti inediti specialisti antitero vor ramane in serviciul SUA. Desi Pentagonul da asigurari ca sanatatea animalelor e monitorizata pemanent si ca „ei nu sunt antrenati sa atace, sa injunghie” (lucru de care, teoretic, sunt capabili), organizatiile pentru apararea animalelor cer neincetat „lasarea la vatra” a delfinilor si a leilor de mare.

Evadati periculosi

Programul american de cercetare a provocat controverse intense, cand, in urma uraganului Katrina, un numar de circa 40 de „delfini ucigasi”, special antrenati de fortele militare ale SUA pentru a face inofensivi teroristii subacvatici, au scapat dintr-o zona din Golful Mexic, unde se afla baza lor de antrenament. Controlati de la distanta cu ajutorul unor cipuri implantate sub piele si prevazuti cu un fel de zgarda care contine sageti minuscule toxice, cu ajutorul carora teroristii pot fi adormiti, delfinii erau antrenati sa emita un semnal anume atunci cand zaresc o silueta ,suspecta” imbracata in costum de scafandru autonom. In acel moment, de la baza se da ,ordinul” declansarii sagetilor.

Conform mass-media americana, oficialii de la Pentagon au refuzat sa dea publicitatii detalii privind numarul de delfini recuperati, invocand secretul militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.