Diaspora va vota timp de TREI zile

Acum puțin timp Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile este extins la trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică.

O alta modificare importanta, de data aceasta pentru toti alegatorii este referitoare la ora inchiderii sectiilor de votaere, astfel la ora 21,00, când se închid secţiile, alegătorii care se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care stau la rând pot să îşi exercite în continuare dreptul de vot. Un membru al biroului electoral al secţiei de votare, desemnat de preşedintele acestuia, verifică la ora 21,00 dacă în afara localului de vot se află alegători care aşteaptă şi stabileşte ordinea în care aceştia au acces în sală. Alegătorii aflaţi la rând îşi pot exercita dreptul de vot până la maximum ora 23,59

Au fost 228 de voturi „pentru” și unul „împotrivă” pentru proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală. În urma adoptării, proiectul poate fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Comentarii

Leave a Reply