Dr. Monica Pop spune care sunt medicamentele care pot duce la orbire: „Pastilele cu cel mai mare risc sunt..

Există multe categorii de medicamente pe al căror prospect se regăsesc și efecte secundare ca tulburările de vedere.

 

Pastilele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație.

”Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase. Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte”, avertizează oftalmologul.

Alte medicamente care cresc presiunea intraoculară sunt cele de tip Viagra, antidepresivele și somniferele, cele care tratează ulcerul și toate medicamentele ce provoacă uscăciunea gurii. ”Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom.

Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă.

Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, exemplifică medicul.

Monica Pop: Greșelile care ne îmbolnăvesc

Doctorul Monica Pop a vorbit în urmă cu ceva timp despre greșelile care ne îmbolnăvesc. Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală a vorbit la un post de televiziune despre principalele greșeli pe care facem.

Mai exact, doctorul a spus care sunt greșelile care duc inevitabil la cancer.

„Orice om are celule canceroase în sânge, însă se îmbolnăvesc doar cei care fac greșeli care duc la scăderea imunității”, a declarat doctorul la televizor.

„Imunitatea scăzută îi caracterizează pe români, în mod special. Factorii care duc la scăderea imunității sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn și alimentația, adică lipsa proteinelor

mai multe aici

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.