Enola Day: Ion Ali Baba Iliescu și cei patruzeci de hoți care au furat Revoluția

Faptul că propunerea de urmărire penală a lui Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu pentru rolul lor din Decembrie 1989, venită din partea procurorului general Augustin Lazăr, a căzut în apa stătută a opiniei publice românesti ca o pietricică, fără să facă nici măcar pleosc, ne arată lehamitea care a cuprins de o vreme societatea românească în ansamblul ei.

Numărul celor care mai cred în posibilitatea să aflăm și oficial adevărul pe care îl știm de mult despre Revoluție este foarte mic, majoritatea se consideră mult mai desteaptă să aștepte adevăruri, onestitate, cinste și onoare din partea unora pe care i-a ales de 28 de ani și care de fiecare dată au dovedit că nu erau demni de a fi aleși.

În România nu există pacoste mai mare pentru un om decât să fie privit ca fraier, adică un tip naiv și onest, chiar credul, care se lasă înșelat mereu de toți și de toate.

Nu, românul adevărat nu este așa, el este șmecher, descurcăreț, mai bine înșeală el decât să fie înșelat de alții.

Așa se explică lipsa de încredere, bănuiala generală că nu poate fi așa cum se spune, nimeni nu este cinstit, onest și bine intentionat, doar se face pentru că momentan așa îi cere interesul.

Procurorul general Lazăr a înaintat luni o cerere către președintele Klaus Johannis pentru a putea trece și formal la urmărirea penală a celor trei, rechizitoriul ridicând la nivel de fapt lucruri despre care știam și vorbeam de mult, semne și dovezi ale faptului că revolta populară împotriva lui Ceaușescu, declanșată la Timișoara, a fost deturnată și folosită în uz propriu tocmai de cei care se erijau atunci în reprezentanții acestei revolte, în frunte cu acest trio în care Iliescu era șeful, cei doi fiind cei care l-au ajutat să-și pună planurile în aplicare, să se cocoțeze parșiv și mincinos în fruntea statului român în locul încă cald al lui Ceaușescu.

De altfel, Ion Iliescu este urmărit și pentru crime împotriva umanității – aici încadrarea fiind de infracțiuni împotriva acestei umanități – în Dosarul Mineriadelor, astfel încât dacă procedura va fi dusă până la capăt în ambele cazuri, Ion Ilici Ali Baba Iliescu va fi condamnat și pentru infracțiuni și pentru crime împotriva umanității.

Pentru românii care se cred șmecheri în continuare trebuie spus că au fost fraieriți din start.

Iliescu și ai lui le-au tras clapa în Decembrie, faptul că aproape un sfert din populația țării își caută mai nou traiul și bunăstarea prin Occident se explică tocmai prin asta: în Decembrie 1989 toată nația a fost fraierită de Ali Baba Iliescu și de cei patruzeci dintre care se distinge pajul playboy Petre Roman, respectiv cioclul Voican Voiculescu.

Mulți dintre cei patruzeci n-au mai apucat nici cei douăzeci de ani de prostie prevăzuți de Silviu Brucan, șamanul lui Iliescu, cel care, dacă ar mai fi în viață, ar trebui să fie și el printre cei de pe lista înaintată pentru aprobare lui Klaus Johannis.

Altfel spus, lipsa de atenție și interes a românilor pentru procesul care se pregătește hoților din Decembrie 1989 ar putea avea în viitor consecințe și mai dramatice: în fond cine nu învață din propria greșeală nu este doar fraier, este chiar prost, așa cum bine a stabilit superiorul Silviu Brucan.

Tinerii de azi sunt cei mai neatenți și sunt în același timp cei care pot pierde cel mai mult dacă nu devin atenți și nu acordă importanță acestor gesturi răzlețe și temătoare ale unei justiții care, pentru a fi eficientă până la capăt, are nevoie de susținerea atentă și permanentă a opiniei publice.

Dar tinerii de astăzi nici nu știu cine a fost Brucan, Bârlădeanu sau Dan Marțian, Dumitru Mazilu sau generalii Gușă și Stănculescu, indivizi care s-au constituit în cei patruzeci de hoți care s-au certat între ei doar la împărțirea prăzii si după ce au îndepărtat din primul Consiliu al FSN „fraieri” precum Doina Cornea sau Ana Blandiana, femei cu care începea lista de patruzeci de membri inițiali ai acestui Consiliu care a avut neobrăzarea să se numească al Salvării Naționale.

Acum, în era gadgeturilor „deștepte”, tinerii sunt orientați prin telefoane, tablete și laptopuri spre divertismentul idiot, istoria fiind considerată o știință expirată, bună eventual să livreze argumente pentru cei care vor ca cei pe care îi conduc să n-aiba habar de unde vin, cine sunt și încotro se îndreaptă.

Însă istoria necunoscută și neasumată se răzbună, un popor care renunță la adevărul istoric în favoarea unor câștiguri momentane și efemere este condamnat la infantilizare și în cele din urmă la pierderea identității de sine.

Ar fi de aceea foarte important, neasemuit de important, ca aceia care mai gândesc, indiferent că sunt prin școli, universități, alte instituții sau presă, să acorde atenția cuvenită posibilității ca Iliescu și ai săi să fie trași la răspundere, obligați simbolic cel puțin să-si asume vinovăția pentru cele făcute unei națiuni întregi.

Desigur, nu pot fi trași la răspundere pentru aceste imense deservicii pe care le-au adus acestui popor prin minciună continuă, prin manipulare, prin eschivarea permanentă în a conecta națiunea la trendul dominant al epocii.

Pot fi însă condamnați pentru sutele de morți și miile de răniți din Decembrie, victime inocente în majoritatea cazurilor, care au murit sau suferit pentru ca ei să poată parazita în continuare o țară înecată în minciună, furt și înșelăciune.

Nu e cazul să li se dea pedepse demăsurate, oricum răul făcut nu poate fi echivalat cu nicio pedeapsă, important este ca națiunea să vadă și să înțeleagă ce s-a întâmplat și, mai ales, să înțeleagă că vremea șmecherilor fără competențe și valoare este pe sfârșite.

Să înțeleagă că pe lângă faptul că hoții le-au furat și trecutul și prezentul, nepedepsiți și salvați de lehamitea pe care tot ei au clădit-o în sufletul oamenilor, le vor fura și viitorul.

Să înțeleagă în sfârșit, pană nu-i prea târziu, că nenorocirea unei Țări care este condusă chiar acum de analfabeți funcționali care nu știu altceva decât să mintă și să fure, li se datorează în totalitate lor, în frunte cu Ion Ilici Ali Baba Iliescu…

autor Lajos Notaros

sursa

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.