Era o vreme când prin pădure bântuia o sărăcie luci

glume-bancuri-divertisment

Era o vreme când prin pădure bântuia o sărăcie lucie. Ce mai, nu se găsea aproape nimic de mâncare.
Într-o bună zi, un iepuraș anemic și înfometat se plimba visând la morcovi, varză, salate și alte delicatese. Când, dintr-o dată, ce-i văzură ochii? În mijlocul drumului zăcea un coș cu ouă. Iepurașul se frecă la ochi, se ciupi de urechi să se trezească și văzând că nu are halucinații se apropie, pipăi și exclamă: ”Este!”

După ce își reveni din șocul suferit, iepurașul începu să numere ouăle… Erau 50. Iepurașul începu apoi să-și facă planuri cum să le gătească mai bine și ajunse la concluzia că soluția optimă este omleta. Plin de bucurie, iepurașul se îndreptă spre casă, când îl fulgeră un gând: bine, dar el era un iepuraș mic și în tigaia lui nu încăpea o omletă de 50 de ouă. Apoi iepurașul își aminti de prietenul său ursul, care, fiind așa mare, trebuia să aibă și o tigaie pe măsură în care iepurașul și-ar fi putut face omleta dorită. Așa că iepurașul plecă la urs să ceară tigaia.
Pe drum, începu să se gândească: ”Ursul mă va întreba la ce-mi trebuie o tigaie așa mare… Hmm… dacă îmi zice să-i dau 10 ouă? Iepurașul se gândi că îi mai rămân 40, care ar fi fost oricum destule pentru el.

Mai merse ce mai merse, când un alt gând îi trecu prin cap: ”Bine, dar dacă îmi cere 20?… Eh, oricum, și 30 de ouă mi-ar ajunge să mă satur”. Dar peste puțin timp se opri din nou: „Dar dacă îmi cere 30 de ouă?… Îmi rămân 20… Mă satur și din atâtea”. Și apoi iar se opri: „Bine, dar dacă îmi cere 40 de ouă?… dar dacă mi le cere pe toate și nu mai îmi rămâne nimic?”

Între timp, iepurașul ajunsese la casa ursului. Sună furios la ușa lui și când ursul, nedumerit, îi deschise ușa, iepurașul țipă la el:
– Auzi, ursule, du-te dracului cu tigaia ta cu tot!

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Gab Telegram Twitter Bitchute Youtube

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.