Europarlamentarul Laurenţiu Rebega va fi judecat pentru fraude cu fonduri europene

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega a fost trimis în judecată, fiind acuzat de fraude cu fonduri europene. În prezent Rebega este membru al partidului Pro România, dar faptele pentru care va fi judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi fost comise în perioada în care era vicepreşedinte al CJ Prahova. Rebega este învinuit de mai multe fapte de corupție comise în acea perioadă. Mai exact, ar fi avut „un rol central” în trei cazuri de fraudare a proiectelor cu finanţare din fonduri europene destinate agriculturii şi educaţiei. 

Laurenţiu Rebega era la data comiterii faptelor vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova și controla activitatea mai multor firme cu profil agricol, iar în prezent este membru al Parlamentului European, au reținut procurorii DNA.

El a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la folosirea cu rea-credinţă de documente false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, instigare la schimbarea fără drept a destinaţiei fondurilor europene, participaţie improprie la folosirea cu rea-credinţă de documente pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, două infracţiuni de spălare de bani, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi complicitate la folosirea cu rea-credinţă de documente false pentru obţinerea de fonduri europene. Alături de Rebega au mai fost trimise în judecată alte șase persoane, funcționari publici și administratori de societăți comerciale. 

Citeşte întreaga ştire: libertatea.ro

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble