Experiment la o ferma din Anglia.

In experimentul filmat, tinerii din Plymouth, cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani, a lucrat pentru South England Farms Ltd. Proprietarul, Greville Richards, a spus ca are 500 de muncitori culegatori, aproape toti din tari de Europa de Est, inclusiv Romania. 

Est-europenii, de 10 ori mai rapizi britanicii! Muncitorii englezi: Pe noi ne platesc degeaba patronii!

Tineri muncitori britanici, care au incercat sa culeaga legume pentru o zi, au fost de zece ori mai putin productivi decat angajatii est-europeni, este concluzia unui experiment realizat de BBC 1.

Pentru un experiment televizat, cativa tineri englezi au fost de acord sa lucreze la cules de varza, activitate desfasurata, de regula, de migranti din Europa de Est, totul desfasurandu-se la o ferma din Cornwall.

Dupa numai o ora, britanicii au inceput sa se planga ca au “degetele inghetate”, ca le “curg nasurile”, cerand pauza sa se incalzeasca.

La fel ca multi fermieri britanici, Richards a spus ca gaseste din ce in ce mai greu muncitori est-europeni, odata cu Brexit.

A spus ca ar folosi angajati britanici cu bucurie, insa exista o problema… Aceasta, de altfel, a fost evidentiata de experimentul televizat. Dupa patru ore de munca, muncitorii din Europa de Est culesesera de 10 ori mai multa varza decat tinerii britanici.

”Sincer, a fost atat de greu, dar nu m-am lasat. A fost ca anul trecut, cand am fost la maraton”, a spus Hettie Burrows, 22 de ani.

Jennifer Brunt, 23 de ani, care lucreaza in vanzari, a recunoscut in fata camerei ca muncitorii britanici sunt costisitori.

”Am simtit ca am irosit banii fermierului”, a declarat pentru BBC Inside Out South West, care a realizat documentarul.

Absolut toti britanicii care au luat parte la experiment au marturisit cu sinceritate ca nu ar munci niciodata la ferma, transmite stirileprotv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.