Fără zgomot! (2018)

Prin anul 2020 cea mai mare parte din populaţia umană a fost distrusă de nişte creaturi oarbe, dar cu un simţ al auzului extrem de acutizat pe care-l folosesc pentru a-şi vâna prada cu o acurateţe incredibilă. Familia Abbott – soţul Lee, soţia Evelyn, fiii Marcus şi Beau şi fiica surdă pe nume Regan – se străduiesc să găsească provizii pentru a supravieţui şi comunică doar prin intermediul semnelor. Un an mai târziu, după un eveniment tragic, familia locuieşte la ferma lor, iar Evelyn este în stadiu final de sarcină.

Lee îi repară aparatul auditiv al lui Regan, dar dispozitivul nu poate să-i redea auzul fetei. Regan se simte vinovată pentru incidentul dramatic de care au avut parte în urmă cu un an şi îi cere tatălui ei să nu mai încerce să-i redea auzul. Lee îi explică lui Marcus faptul că vor fi în siguranţă de aceste creaturi atâta timp cât zgomote mai puternice le maschează pe cele produse de ei în timpul mişcării.

Între timp, Evelyn intră în travaliu şi în agonia produsă ea doboară accidental un tablou care se sparge şi alertează una dintre creaturile din apropiere. Ea alertează restul familiei de pericol prin intermediul unui întrerupător care schimbă lumina din alb în roşu şi încearcă din răsputeri să rămână tăcută pe perioada contracţiilor. Sosind la fermă şi văzând luminile, Lee îl instruieşte pe Marcus să creeze o diversiune în timp ce el se duce să vadă ce se întâmplă cu Evelyn.

 

 

 

Titlu: A Quiet Place
Regia: John Krasinski
Cu: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds
Gen film: Dramă, Horror, Thriller
Durata: 90 minute

Comentarii

Leave a Reply