Fetiţă de 8 ani din Mehedinți luată cu mascații de lângă asistentul maternal. Reacția autorităților.

Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă verificări în cazul fetei din Mehedinţi.

Budăi spune că adopţia fetei de opt ani din Baia de Aramă luată, vineri, de poliţişti din locuinţa asistentului maternal a fost deschisă în 2013, o singură familie venind la o singură vizită, în timp ce asistentul maternal a depus un document scris că nu vrea să adopte copilul. Budăi anunţă că se vor face verificări în acest caz. “Imaginile pe care le-am văzut nu sunt cele pe care aş dori să le văd asupra unui copil. (…) Este un caz extrem de emoţional, extrem de solicitant şi nu am vrea să ne pronunţăm înaintea unei verificări rapide”, mai spune ministrul.

″Ştiu că această adopţie a acestui copil a fost deschisă în anul 2013, în cadrul adopţiei deschise au fost anunţate 120 de familii care aveau atestat de adoptare, una singură a venit la o singură vizită, nu s-au mai continuat vizitele. Ştiu că asistentul maternal a pus un document scris că nu vrea să adopte copilul şi de atunci au urmat procedurile legale, iar adopţia a fost declarată în justiţie…”, a declarat Marius Budăi.

Referitor la acţiunea de luare a fetiţei de la asistentul maternal, Budăi a spus: “Restul, asupra intervenţiei de azi, clar că imaginile pe care le-am văzut nu sunt cele pe care aş dori să le văd asupra unui copil. Dar probabil cei în cauză care au fost acolo, instituţiile statului trebuie să spună ce s-a întâmplat”.

“Cu siguranţă Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului va face o verificare să vedem dacă au fost informaţi cei de la Protecţia Copilului, dacă erau acolo în momentul preluării, să avem toate elementele. Este un caz extrem de emoţional, extrem de solicitant şi nu am vrea să ne pronunţăm înaintea unei verificări rapide. (…) este viaţa unui copil, este îngrijorător, trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat”, a afirmat el.

Comentarii

Leave a Reply