Fetiţă de 8 ani din Mehedinți luată cu mascații de lângă asistentul maternal. Reacția autorităților: VeDem Just

Asociația “VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie” reacționează în cazul fetiței de 8 ani din Mehedinți, luată vineri din casa în care a crescut, menționând că asistentul maternal ar fi refuzat să o adopte.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina “VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie”, procedura de adopție în cazul Sorinei a fost finalizată după trei ani, perioadă în care asistenta maternală ar fi fost întrebată de două ori dacă dorește să o adopte pe copilă și ar fi refuzat.

Față de cazul copilului din Baia de Aramă luat cu forța de autoritățile statului de la asistentul maternal, reprezentanții VeDemJust s-au interesat și pot comunica public următoarele: 

– Procedura de adopție fusese finalizată, după trei ani. După ce asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă dorește să adopte copilul și a refuzat, a fost decisă adopția în favoarea unei familii de români (au cetățenia noastră) stabilită în SUA.

– Pe certificatul copilului scrie deja numele părinților adoptatori;

– Există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă asistentul maternal să respecte decizia cu privire la adopție. Vineri s-a pus în executare silită această hotărâre, cu organe de la Protecția Copilului, executor judecătoresc și Poliți.

Este regretabil că presa a prezentat cazul fără o poziție din partea instituției publice ANPDC sau a organizației FONDC care s-au preocupat îndeaproape de acest caz” , se arată în mesajul citat.

 

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble