Franța se opune cetățeniei pentru o asistentă medicală imigrantă pentru că „lucrează prea mult”

Franța a respins cererea de obținere a cetățeniei franceze unei asistente imigrante pentru motivul că a lucrat prea multe ore pe saptamana incălcând săptămâna de 35 de ore legale si limite stricte privind orele suplimentare.

Asistenta, al carui nume si nationalitate nu au fost facute publice, detine trei locuri de munca si are o medie de 59 de ore pe saptamana, ceea ce autoritatile au spus ca „incalcă reglementarile privind timpul de lucru in Franta”.

Regula de 35 de ore introdusă în cadrul unui guvern socialist în 2000 a dat Franței una dintre cele mai scurte săptămâni lucrătoare din lume, însă a fost eliberată și angajaților li se permite să lucreze până la 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

Prefectura din Val-de-Marne, lângă Paris, a declarat într-o scrisoare adresată asistentei că „amână” cererea de naturalizare timp de doi ani.

Scrisoarea a fost postată pe social media de către unul dintre prietenii ei, Nicolas Delage. „Consider că acest lucru este scandalos”, a declarat dl Delage ziarului online 20 de minute. ” Un motiv pentru acordarea cetățeniei [franceze] este de munca. Nu fura munca cuiva.

Sanjay Navy, un avocat, a declarat că imigranților li sa refuzat de multe ori naturalizarea pentru că au lucrat prea multe ore. „Am văzut cazuri similare înainte de asta. Aceasta nu este o decizie izolată. „

Un raport al ministrului economiei din aprilie, care a relevat că mai mult de 300.000 de funcționari publici lucrează mai puțin de 35 de ore pe săptămână, a provocat agresiuni în rândul angajaților din sectorul privat, dintre care mulți declară că lucrează în mod regulat mai mult timp pentru a-și atinge obiectivele.

Un brutar din nordul Franței a fost amendat anul trecut cu 3.000 de euro (2.700 de lire sterline) pentru încălcarea limitelor legale privind programul de lucru prin deschiderea brutăriei sale șapte zile pe săptămână.

Comentarii

Leave a Reply