Google: Android este acum la fel de sigur ca iOS

Siguranța sistemului de operare Android este egală cu cea a platformelor concurente. Aceasta declarație, scrie CNET,  făcuta de șeful securității Android David Cladermacher.

„Atunci când cineva găsește o vulnerabilitate importantă în Android, compania trebuie să prezinte primele companii de corecții care vând Android smartphone, iar aceste companii trebuie să se ocupe cu trimiterea de patch-uri poate dura foarte mult timp, și chiar poate să nu apară, -. A spus Kleydermaher. „În plus, utilizatorii de Android se pot răni cu ușurință, adică fără să știe să descarce software rău intenționat – pentru că nu permit instalarea de aplicații numai de pe Google Play”.

Dacă Apple, care interzice instalarea de programe din afara App Store, își poate permite o actualizare centralizată a iOS, atunci Android funcționează pe un alt model. Sistemul, potrivit reprezentantului Google, nu este protejat mai rău, datorită unor tehnologii precum „Protecția Google Play” (Play Protect), care scanează periodic „conținutul magazinului” și „smartphone-ul”. În plus, Android este un proiect open source, a explicat Cladermacher, iar comunitatea globală a dezvoltatorilor ajută la detectarea și reparația găurilor mai repede.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.