Google Chrome 68 va acorda etichetei „nesigure” tuturor site-urilor HTTP începând cu luna iulie.

O nouă acțiune Google împotriva site-urilor care nu utilizează încă protocolul criptat HTTPS. În următoarea versiune a browserului care așteaptă luna iulie și identificată ca Chrome 68, toate paginile HTTP vor fi marcate ca „Nesigure”.

Acest design Google a luat forma deja în primele câteva luni ale anului trecut, când Chrome 56 a început să eticheteze pagini HTTP „nesigure” care includea informații delicate, cum ar fi parolele, informațiile despre cărțile de credit și așa mai departe.

Cu Google Chrome 62, calificarea a sosit apoi pe toate paginile non-HTTPS unde utilizatorul putea introduce datele personale sau nu. A fost la fel pentru modul necunoscut al navigatorului Big G.

Pe scurt, anuntul recent al Google nu surprinde mult mai mult. Cu Google Chrome 68, toate paginile web HTTP vor afișa avertismentul „Unsecured”, probabil asociat cu un triunghi roșu, în partea stângă a barei de adrese.

Răspunsul webului la Google Chrome este însă pozitiv, deoarece 81 din cele 100 de site-uri cele mai populare de pe Web utilizează deja protocolul criptat HTTPS, pe lângă faptul că traficul protejat este acum de 68% pentru Android și Windows, și 78% pentru MacOS și Chrome OS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.