Google reduce legăturile cu Huawei

Huawei
Google a suspendat licențele și acordurile de distribuire a produselor cu Huawei, gigantul de comunicații chinezești, deoarece Washingtonul acuză compania de spionaj pentru Beijing.

Gigantul tehnic din Silicon Valley și-a redus afacerea cu Huawei, care implică transferul de hardware și software, anunță Reuters și Verge. După mutare, Huawei va pierde probabil accesul la actualizările sistemului de operare Android, iar viitoarele smartphone-uri vor fi închise de la unele aplicații Google, inclusiv aplicațiile Google Play Store și Gmail. Totuși, firma chineză va avea în continuare acces la versiunea open source a sistemului de operare Android.

Washingtonul a acuzat în mod repetat Huawei de instalarea așa-numitelor „backdoors” în produsele sale în numele guvernului chinez. Șefii a șase agenții americane de informații au  avertizat  cetățenii americani împotriva utilizării produselor Huawei anul trecut, iar telefoanele companiei chineze au fost interzise de bazele militare americane la scurt timp după aceea.

Huawei neagă toate acuzațiile de spionaj. Cu toate acestea, Departamentul de Comerț al SUA a adăugat Huawei la lista sa neagră joi, după ce președintele Donald Trump a decis că firma chineză ar putea „submina securitatea națională a SUA sau interesele politicii externe”, în special în dezvoltarea rețelei americane 5G. Interdicția interzice Huawei să achiziționeze piese sau tehnologii din partea furnizorilor din SUA.

Odată cu cea mai recentă dezvoltare de la Google, interdicția va vedea probabil că Huawei va rămâne sau va cădea pe piața mondială a smartphone-urilor. Compania chineză la depășit pe Apple la începutul lunii pentru a deveni al doilea mare producător mondial, după Samsung Coreea de Sud.

„Pentru utilizatorii serviciilor noastre, Google Play și protecția de securitate de la Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele existente Huawei”.

Sursa: rt.com

Comentarii

Leave a Reply