Green Broadbill (Calyptomena viridis)

Green Broadbill (Calyptomena viridis) este o specie de păsări din familia cu cioc mare.

Pasărea are o lungime de aproximativ 17 cm, acoperită în verde strălucitor, cu un punct negru in zona urechii, cap rotunjit, coadă scurtă și dungi bare negre pe fiecare aripă. Ciocul în sine este foarte slab și aproape ascuns de creasta deasupra ei. Ambele sexe sunt similare.

Aceste pasari traiesc in padurile din Africa si sud-estul Asiei. Sunt pasari sociabile, scunde, cu un penaj viu colorat si cu ochii mari. Se hranesc cu plante,insecte si fructe. Cuiburile sunt impletite cu mare pricepere si suspendate deasupra solului sau apei fiind decorate cu licheni sau cu panza de paianjen! Cuiburile speciei cu penaj verde si rosu din Malaysia atarna de un singur fir lung, inpletit. Specia cu penaj verde isi petrece majoritatea timpului cautand fructe in padure. Chiar daca este viu colorata, cu greu se poate distinge prin frunzis.

Pasărea verde este găsită în pădurile veșnic verzi din Borneo , Sumatra și Peninsula Malay, unde frecventează pădurile tropicale montane și joase .

Se hrănește în mare parte pe smochine moi. Femelele clocesc de obicei două, trei ouă albe.

Din cauza pierderii continue a habitatului Green Broadbill este o specia pe cale dispariție, inclusă pe lista roșie a speciilor amenințate IUCN.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.