Grupul Schweighofer iese din randul proprietarilor de paduri din Romania!

Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni in prelucrarea lemnului, face o schimbare de strategie si vinde compania subsidiara Cascade Empire S.R.L. (Cascade Empire), precum si divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire S.R.L., catre compania suedeza GreenGold Group.

Partile contractante au decis sa nu faca publica valoarea tranzactiei si detaliile contractuale.

Padurile detinute de Cascade Empire insumeaza 14.283 hectare, localizate in judetele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzau, Neamt si Suceava.

Cascade Empire achizitionase padurile respective intre anii 2003-2011 si are in prezent un colectiv de 19 angajati, incluzand personalul diviziei de management forestier. Intreaga echipa va fi preluata de noul proprietar.

Grupul Schweighofer continua sa sprijine gospodarirea durabila a padurilor. Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piata romaneasca in 2003. Azi compania opereaza in Romania trei fabrici de cherestea si doua fabrici de productie a panourilor din lemn cu un total de cca. 3.100 angajati. De asemenea, incepand din 2017, compania a implementat un plan de actiune pentru o industrie sustenabila de prelucrare a lemnului care depaseste cu mult cerintele legale.

Holzindustrie Schweighofer ramane dedicata acestui plan de actiune si va continua sa optimizeze dialogul cu organizatiile non-guvernamentale si alte parti interesate.

sursa: caplimpede.ro

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble