Guvernul Italiei, decizie care scandalizează Europa: Facem recensământ în rândul comunităţilor de romi. Romii din străinătate vor fi EXPULZAŢI

Guvernul Italiei va organiza un recensământ în comunităţile de etnie romă, a anunţat ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, informează publicaţia Il Fatto Quotidiano.

„Vom face un recensământ în comunităţile rome, pentru a vedea câţi oameni sunt”, a declarat Matteo Salvini pentru postul Tele Lombardia.

„Totuşi, trebuie să îi menţinem pe romii născuţi în Italia”, a adăugat Matteo Salvini, sugerând că intenţionează să îi expulzeze pe romii veniţi în Italia din străinătate.

Partidul Democrat (centru-stânga), aflat în opoziţie, a condamnat ideea „aberantă” a ministrului de Interne.

Noul Guvern din Italia, format din reprezentanţi ai partidului antisistem Mişcarea Cinci Stele (eurosceptică) şi Liga Nordului (extremă-dreapta), şi-a atras critici dure prin politicile antiimigraţie.

Săptămâna trecută, Matteo Salvini a interzis intrarea în Italia a unei nave la bordul căreia erau peste 600 de imigranţi africani salvaţi din Marea Mediterană.

 

sursa: gandul.info

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.