Hamsterii

În cazul în care ar trebui sa cumperi un hamster este bine sa stii că are nevoie de o cuşcă sigura de regula metalica deoarece prin natura sa este un rozător şi ar putea evada.

Petshop-urile oferă clienţilor o gamă largă de rozatoare,hamsteri şi o gamă completă de accesorii necesare acestor animale. Selectaţi magazinele de animale de companie, în functie de produsele pe care le comercializează dar şi cunoştinţele privind recomandarea produselor adecvate pe care vi le poate oferi.

Cum sa alegi un hamster sanatos?

Hamsterii sunt animale dorm în timpul zilei şi de aceea în timpul vizitelor noastre la magazinul de animale de companie ele dorm su se odihnesc. Un hamster sanatos smuls din somn va veni să ureze bun venit noilor proprietari. Dacă animalul este treaz lent şi letargic, un semn ca ar putea fi bolnav. Ar trebui să fie, de asemenea, blana strălucitoare, fund curat ( murdar jurul anusului poate fi un semn de diaree), respiratorii (respiraţie şuierătoare pot indica probleme cu sistemul respirator), si ochii sa nu aibe urme de scurgeri. Alegerea unui hamster, ar trebui să te uiţi atent la cuşca în care el a fost ţinut – dacă acesta este ţinut cu mai multe animale, dacă cuşca este murdară, există riscul ca hamsterul să fie bolnav.

Animale mici, de regulă, nu se simt confortabil în singurătate, dar hamsteri sunt excepţie de la această regulă. Doi hamsteri păstraţi într-o cuşcă duc o lupta care poate duce la moartea unui individ mai slab. Toate speciile cunoscute în prezent de hamsteri ar trebui să fie adăpostite individual. În cazuri rare, hamsteri reuşesc împreună, dar numai atunci când animalele provin dintr-un cuib si niciodata nu au fost despărţiţi anterior. Chiar şi în astfel de situaţii, trebuie ţinuţi sub observaţie constantă, cu toate acestea, pentru că după ce animalele pubertate mai puternică va dori să domine celelalte, care se poate termina in tragedie. Prin urmare, sugerăm ca toţi hamsterii sa fie ţinuţi în cuşti separate.

Fiecare hamster, indiferent de sex, este animalul de companie perfect. Pentru a determina sexul unui hamster, ar trebui să verificaţi distanţa dintre anus şi de deschidere urogenitale, care este mult mai mare la bărbaţi decât la femei .

Hamsteri mici părăsesc cuibul după patru săptămâni şi pot ajunge în mâinile noilor proprietari, la vârsta de aproximativ şase săptămâni. Acesta este de aproximativ 1,5 luni, dar se poate întâmpla ca proprietarul să dea hamsterul după 2-3 luni, acest lucru nu afectează îmblânzirea.

Pentru a transporta hamsterul de la magazin la domiciliu, vom avea nevoie de o cutie mica cu orificii pentru aerisire. Putem, de asemenea, aumpăra o cusca de transport din plastic, care va oferi o mai mare securitate şi ar fi utila pentru a pune hamsterul în aceasta, atunci când facem curăţenie sau pentru a merge afara (o vizita la veterinar, conduce o maşină). Cutia de transport este închisa în partea de sus şi are o închidere sigură, fabricată din material non toxic şi are un fund separat.

Comentarii

Leave a Reply