Huawei a introdus smartphone-uri emblematice cu camere profesionale

China Huawei, al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume (după Samsung și Apple), a prezentat, la evenimentul din Paris, noile aparate pilot P20 și P20 Pro. Dispozitivele sunt caracterizate de un ecran cu cadre înguste și o „spranceană” caracteristică deasupra, soluții originale de culoare și capabilități avansate de fotografie.

Huawei P20 și P20 Pro: design, specificații

În exterior, smartphone-urile sunt în mod clar inspirat de iPhone X – care a apărut pentru prima oară în smartphone-ul Apple în toamna trecută, „monobrow” în ultimele luni, pun în aplicare în inovațiile lor, mulți producători din China. Designul carcasei cu un cadru metalic rotunjit și un panou din spate, de asemenea, reamintește dispozitivul superior al companiei californiene, precum și forma pervazului de pe panoul din spate, sub care este ascuns modulul foto.

Huawei P20 ușor mai mică decât modelul mai vechi, iar atunci când carcasa 70.8 mm în lățime, combinate cu 7,65 mm (coincidență remarcabilă – iPhone X este 70,9 și, respectiv, 7,7 mm) sunt destul de potrivite pentru utilizarea cu o singură mână. Este că pentru a ajunge la marginea superioară a ecranului de 5.8 inch nu este întotdeauna posibilă fără dispozitiv de interceptare. P20 Pro cu ecran inch ușor de 6,1 mai mare și, prin urmare, mai puțin convenabil. Rezoluția ambele display-uri de smartphone-uri FullHD + – 1080 2240 pixeli.

Huawei nu este pentru prima oară încercând să sublinieze demnitatea dispozitivelor sale ca accesorii de modă. Anterior, ea a ales culorile originale (cum ar fi verde deschis la P10), dar acum pentru gradientului prima dată a realizat acoperirea din spate, în cazul în care o culoare în alta – turcoaz la purpuriu. O astfel de culoare se numeste Twilight („Twilight”). Pentru a prefera o abordare mai tradițională la proiectarea de P20 și P20 Pro va fi lansat în culorile clasice de negru (grafit negru), o culoare albastru cald (Midnight albastru) și auriu-roz (roz de aur). Culori Ultimele degrade, prea – merge aur roz, culorile stralucesc atunci când unghiul de vedere.

În ceea ce privește-umplere e Huawei P20 și P20 Pro, practic, Huawei a lansat în mod repetat pe Mate Pro 10 toamna trecută. Smartphone-urile folosesc sistemul-on-chip de dezvoltare cele mai avansate Huawei proprii – Kirin 970 – cu 4 nuclee puternice ARM Cortex-A73 la o frecvență de 2,36 GHz și 4 eficiente Cortex-A53 la 1,8 GHz. Procesorul este echipat cu un modul dedicat NPU pentru calculul neuronal. NPU este implicat, de exemplu, în sistemul de eliminare a zgomotului în timpul apelurilor, algoritmii camerei, precum și în aplicații embedded pentru traducere (dezvoltat de Microsoft).

Smartphone-urile au primit memorie RAM 4 (P20) sau 6 (P20 Pro) GB și o unitate încorporată de 128 GB, în timp ce cardurile de memorie microSD nu sunt acceptate. Două cartele SIM pot fi instalate în dispozitive, iar conexiunea funcționează în conformitate cu cea mai rapidă versiune a standardului LTE astăzi, cu o viteză teoretică de descărcare a datelor de până la 1,2 Gbit / s (cu condiția ca tehnologia să fie suportată de operatorul celular și condițiile ideale de rețea).

Ambele dispozitive sunt protejate de apă, dar P20 poate rezista numai stropilor, în timp ce P20 Pro este capabil să supraviețuiască chiar și unei scurte (până la o jumătate de oră) imersie în apă. Noutățile Huawei sunt echipate cu baterii capabile – 3400 mAh pentru P20 și 4000 mAh pentru P20 Pro. Și, la fel ca majoritatea dispozitivelor emblematice moderne (cu excepția, de exemplu, Samsung Galaxy S9), nu au o mufă audio analogică – trebuie să conectați căștile cu fir utilizând adaptorul furnizat.

Huawei P20 și P20 Pro: fotografii și videoclipuri

P20 Fotosposobnosti Huawei comparativ cu P10 a evoluat considerabil, iar în cursul prezentării de către reprezentanții companiei nu a ezitat pentru a apela camera aparatului „profesional“. Nu luați aceste cuvinte literalmente, dar echipamente profesionale – aceasta este, cu ajutorul căruia perfect de oameni pot câștiga propriile lor pâine și unt. Dar este puțin probabil ca fotografii profesioniști să meargă să-și servească camerele și lentilele pentru a cumpăra smartphone-uri de la un producător chinez. În același timp, de standardele de camere smartphone, precum și din punctul de vedere al caracteristicilor respective și a tehnologiilor P20 și P20 Pro într-adevăr să iasă în evidență în comparație cu alte dispozitive emblematice.

Rezoluția celor doi senzori nu sa schimbat – de 12 megapixeli în culori și de 20 de megapixeli în alb și negru. Cu toate acestea, creșterea dimensiunii senzorului, la 1 / 2,3 inch – fiecare pixel este acum la 1,55 nm (mai mare decât Galaxy S9 + sau iPhone-X), care permite camerei pentru a capta mai multă lumină, fără a pierde detalii. La prezentarea Huawei a raportat că camera P20 a primit cel mai mare rating pentru calitatea fotografiei și calitatea generală a camerei de analiștii DxO Mark – 107 și 102 de puncte, respectiv.

Dar capabilitățile modelului mai vechi – Huawei P20 Pro – sunt chiar mai impresionante. Smartphone camera din spate are trei senzori – rezolutie de culoare mare de 40 megapixeli (și pentru a înregistra smartphone dimensiune – 1 / 1.7 inch), alb-negru și 20 megapixeli color 8 megapixeli cu un teleobiectiv. Acesta din urmă face posibil un zoom optic de 3 ori și un hibrid de 5 ori mai mare.

De asemenea, Huawei P20 Pro are o sensibilitate record maximă de 102400 ISO, aceasta fiind la nivelul camerelor SLR. Se pretinde că smartphone-ul poate face o fotografie normală, chiar și la un nivel extrem de scăzut de iluminare – într-o singură suită. Pentru a îmbunătăți calitatea culorii, smartphone-ul este echipat cu un senzor de temperatură de culoare, iar un nou sistem hibrid care utilizează un laser asigură focalizarea. Tehnicile de învățare a mașinilor au făcut posibilă crearea unei funcții de autofocalizare predictivă care vă permite să „capturați” o fotografie clară a obiectelor care se mișcă continuu – de exemplu, vibrând într-un vânt puternic al unei flori. Ele sunt, de asemenea, implicate în noul sistem de stabilizare a imaginii – AIS (Stabilizarea imaginii inteligente artificiale).

Camera frontală a celor două smartphone-uri are o rezoluție de 24 de megapixeli, iar în modul portret, funcțiile de simulare a iluminatului studio sunt implementate – la fel ca în cele mai recente smartphone-uri Apple și Samsung.

Huawei P20 și P20 Pro: software

Noutățile lucrează pe Android 8.1 – aceasta este cea mai nouă versiune a platformei mobile Google, dar utilizează interfața EMUI 8.1 a dezvoltării proprii a companiei Huawei. Vorbind la prezentarea smartphone-urilor, reprezentantul Google a spus că software-ul a fost dezvoltat ținând cont de capacitățile inovațiilor Huawei în domeniul procesării rețelelor neuronale.

Smartphone-uri sprijini inteligent Assistant Google Assistant (implementat chiar și comenzi speciale pentru a controla aparatul de fotografiat, luând în considerare posibilitatea de P20 și P20 Pro), o platforma de Augmented Reality AR Core și o serie de funcții în Google Android Mesaje App – cum ar fi aplicarea automată a AR-mască atunci când în corespondență a relevat anumite cuvinte.

În Europa, P20 Pro va costa 649, respectiv 899 de euro. Prețurile de dispozitive pentru reprezentanții Rusiei ale companiei promite să fie anunțate suplimentar.

In Romania Huawei P20 Lite va costa 1.699 lei iar Huawei P20 PRO va costa 3.899 (preturi emag.ro 28.03.2018).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.