Huawei ar putea folosi Sailfish OS ca alternativa la Android

Sailfish OS

Ultimele câteva săptămâni au fost destul de dure pentru Huawei. Această companie tehnologică multinațională chineză a pierdut toate relațiile de afaceri cu marile companii americane de tehnologie precum Google, Microsoft și multe altele.

Se pare că în ultima perioadă, compania a început să testeze şi Aurora, un sistem de operare bazat pe platforma Sailfish OS, care la rândul ei a evoluat din sistemul de operare MeeGo, folosit pe Nokia N9. Aurora este o platformă rusească, iar negocierile pentru adoptarea acesteia au ajuns până la cele mai înalte persoane ale statelor.

De fapt, CEO-ul Huawei Guo Ping a discutat posibilitatea utilizării sistemului Sailfish pentru dispozitivele Huawei cu Ministrul Dezvoltării Digitale şi al Comunicării din Rusia., Konstantin Noskov.

Alte surse spun că inclusiv Vladimir Putin şi Xi Jinping, preşedinţii Rusiei şi Chinei, au avut o discuţie pe baza acestei situaţii, în timp ce alte informaţii care vin pe căi neoficiale spun că deja China testează dispozitive cu sistemul de operare Aurora instalat. Alte informaţii despre situaţia Huawei sugerează că anumite modele de telefoane ar putea fi dezvoltate în Rusia, dar şi anumite componente precum cipuri.

Sailfish OS este o distribuție open source Linux și este compatibilă cu aplicațiile Android. Acest sistem de operare a fost dezvoltat de compania de tehnologie Jolla din Finlanda.

În prezent, sistemul Sailfish este instalat pe patru dispozitive, și anume Sony Xperia X, XA2, XA2 Plus și XA2 Ultra.

Una dintre caracteristicile cele mai avantajoase ale programului Sailfish este intimitatea. Acest sistem de operare nu colectează informații fără consimțământul utilizatorilor.

În plus, sistemul de operare Sailfish stochează numai date pentru a-și administra serviciile și nu a vândut servicii terților.

Huawei ar putea personaliza codul sursă al sistemului Sailfish pentru a dezvolta sistemul Aurora. Acest sistem de operare smartphone s-ar baza mai degrabă pe sistemul de navigare bazat pe gesturi decât pe butoanele fizice tradiționale.

Motivul principal pentru care Huawei explorează sistemul de operare Sailfish este compatibilitatea cu aplicațiile Android. 

În consecință, Huawei ar putea lansa propriul magazin de aplicații pentru aplicațiile compatibile cu sistemul de operare Aurora.
sursa: https://www.techworm.net/2019/06/huawei-sailfish-os-fork-android.html

Leave a Reply