Imnul R. Moldovei a fost înlocuit cu „Deșteaptă-te, române!” la o competiție internațională de tenis

Organizatorii ATP Cup, cea mai recentă competiție de tenis masculin de echipă, a debutat vineri cu o gafă la Sydney, când imnul românesc a fost intonat în locul celui din Moldova înaintea meciului dintre moldoveanul Alexander Cozbinov şi belgianul Steve Darcis, se arată într-o declarație citită pe contul de Twitter al Cupei ATP.

„La începutul meciului dintre Moldova și Belgia, am difuzat imnul greșit pentru Moldova”, a recunoscut ATP. „Ne pare rău și ne cerem scuze echipei Moldovei”.

Jucătorul din R. Moldova nu a părut foarte deranjat de greșeala organizatorilor. „Nu este o mare problemă că au greşit imnul. Moldova şi România au acelaşi drapel şi probabil de aici greşeala. Sper ca data viitoare să fie cel corect”, a declarat Cozbinov.

România nu participă la prima ediție ATP Cup.

Nu este prima dată când oficialii au fost lăsați roșii în fața unui imn gaffe la un turneu important de tenis. În 2017, Germania a fumat când a fost cântat un verset interzis al imnului lor național care datează din era celui de-al doilea război mondial în timpul ceremoniei de deschidere a sfertului de finală al Cupei Fed împotriva Statelor Unite.

Comentarii

Leave a Reply