Închisoarea „Delfinul Negru”

Închisorile din Rusia sunt faimoase ca fiind unele dintre cele mai dure din lume, dar una este chiar mai grea decât restul.

Denumirea sa oficială oficială este “Instituție Federală Guvernamentală – colonie penală № 6, Serviciul Federal al Penitenciarelor Rusia -regiunea Orenburg”, dar este denumită în mod obișnuit ca The Black Dolphin.

Aceasta este una dintre cele mai sigure închisori din lume și casa celor mai răi infractori. Colonia Penală nr. 6 din Instituția Guvernamentală a Penitanciarelor, cunoscută și ca Închisoarea Delfinul Negru este o închisoare din Rusia situată în orașul Sol-Ilețk din Regiunea Orenburg, în apropierea graniței cu Kazahstan. Numele neoficial al acesteia provine de la o sculptură, ornament al unei fântâni, care reprezintă un delfin negru, lucrare realizată de deținuți.

Aceasta este una dintre cele mai vechi închisori din Rusia și una dintre primele închisori pentru sentințe pe viață din regiunea Orenburg. Inițial a fost o închisoare (Ostrog) pentru o viață de muncă grea. Prima mențiune despre acest lucru se referă la 1745. După suprimarea răzvrătirii lui Pugachev în 1773, închisoarea a fost construită pentru deportarea de tâlhari. Închisoarea a obținut numele neoficial dintr-o fântână cu o sculptură care prezintă un delfin negru, care se află în fața intrării principale.

La 1 noiembrie 2000, închisoarea a început să dețină deținuții condamnați la închisoare pe viață.

Gardienii spun ca singura posibilitate de a evada de acolo este aceea de a…muri. Se află aproape de granița cu Kazahstanul. În închisoare se află aproximativ 700 de infractori cei mai periculosi din Rusia și 900 de ofițeri ai Serviciului Federal Penitenciar. Acesta deține pedofili, criminali, teroriști, canibali, ucigași în serie și așa-numiți „maniaci”. Măsurile de securitate sunt excepționale.

Prizonierii de la Black Dolphin sunt închiși pe viață. Gardienii de la închisoare ii lega la ochi pe prizonierii care sosesc, astfel încât să nu poată evoca închisoarea sau planurile de evadare. Deținuții sunt de asemenea legați la ochi ori de câte ori sunt transportați între clădiri.

De asemenea, unic pentru Dolphinul Negru este forma în care gardienii escortează deținuții; prizonierii sunt ținute îndoite peste talie, în timp ce un gardian își ține mâinile cu încătușele în spatele lor, mai sus decât șoldurile deținutului. Această „poziție de stres” permite un control maxim asupra deținutului, în timp ce privează deținuții o vedere a împrejurimilor lor imediate, precum și împiedicându-le să scape și să atace personalul închisorii. Deși au existat zvonuri cu privire la abuzul și abaterile deținute la închisoarea Black Dolphin, nu există rapoarte sau plângeri confirmate.

Deținuții sunt izolați și adăpostiți într-o celulă care are un set de trei uși din oțel. Timp de 90 de minute pe zi, sunt transportați într-o cușcă mare pentru exerciții fizice. În acest timp, celula este căutată pentru contrabandă sau obiecte ilegale pe care deținuții nu au voie să le aibă. Prizonierii de la Dolphinul Negru sunt ținute sub supraveghere de 24 de ore; nu li se permite să se odihnească sau să se așeze pe paturi din momentul în care se trezesc până când este timpul să doarmă din nou. La fiecare 15 minute, un gardian face runde pentru a verifica fiecare celulă pentru a se asigura că deținuții respectă regulile. Prizonierii sunt hraniti supa de patru ori pe zi.

Prizonierilor le sunt permise doar cărți, ziare și radio (care este singura lor legătură cu lumea exterioară). Atunci când ofițerii de închisoare comanda imatele, ei trebuie să răspundă cuvintele „da, domnule” (rusă: есть, гражданин начальник, tr. yest’, grazhdanin nachalnik, literally „Yes, Citizen Chief”). În corpul cel mai securizat al clădirii se află circa 700 de condamnați, păziți de gardieni înarmați cu arme automate, 24 din 24 de ore. Cei 700 de condamnati ar fi ucis in libertate circa 3.500 de oameni. Asta înseamnă că un condamnat de acolo a ucis în medie 5 oameni.

Condamnații de la ”Delfinul Negru” sunt închiși pe viață. Unul dintre condamnati, Vladimir Nikolayev, a fost condamnat pentru canibalism. Acesta si-a mancat o parte din victima, iar restul l-a dat unui prieten al cărei soție l-a servit familiei, gândind că este carne de cangur. Nikolayev este unul dintre cei mai cunoscuti ucigasi din lume. Prizonieri închiși în fortăreața ”Delfinul Negru” sunt ținuti sub supraveghere video de 24 de ore pe zi.

Deținuții sunt monitorizate în permanență în celulele lor duble. Fiecare celulă are 2 uși încuiate. O celulă de închisoare într-o celulă de închisoare. Exercițiile, constau din mișcarea ”du-te, vino”, care are loc într-o altă celulă. Nu există nici o curte a închisorii. În timpul exercițiilor, gardienii inspectează celulele închisorii și verificări pentru contrabandă. Nu există nici o cantină in Black Dolphin. Prizonieri mânâncă în celulele lor.

Detinuții sunt hrăniți doar cu supă și pâine. Nici un deținut nu a evadat vreodată de la Black Dolphin.

Black Dolphin este o destinație finală. Nu poti merge mai departe. Din punct de vedere tehnic există o modalitate de a părăsi acest loc, dar numai într-un fel … spre cimitir.

{gallery}ro/black_dolphin{/gallery}

Comentarii

Leave a Reply