Injuraturile ne pot ajuta sa facem mai bine fata durerii si sa ne controlam emotiile

Injuraturile ne pot ajuta sa facem mai bine fata durerii si sa ne controlam emotiile, se arata intr-un studiu recent realizat la Universitatea Keele, din Marea Britanie.

Psihologii sustin ca adresarea unei injuraturi sau unui blestem, din cand in cand, este un obicei benefic pentru organism. Potrivit acestora, injuraturile ne-ar intari si ne-ar face niste persoane mai puternice.

Cercetarea condusa de doctorul Richard Stephens, de la Universitatea Keele, releva faptul ca persoanele care obisnuiesc sa injure ocazional isi controleaza mai bine emotiile si se descurca mai bine cu durerea resimtita in anumite imprejurari. Stephens a facut mai multe experimente de-a lungul anilor, in timpul carora ii punea pe subiecti sa se joace pe calculator jocuri mai agresive, de tipul „shoot-em-up”.

„Jocurile video ii fac pe oameni sa fie mai violenti, le scot la iveala emotiile si acestia ajung sa injure. Folosind astfel de cuvinte in momentul in care emotiile noastre sunt intense ne face sa ne simtim mai puternici. Unele cuvinte sunt considerate mai urate decat altele, dar cu cat este mai puternic respectivul cuvant, cu atat e mai mare efectul”, explica profesorul.

In Rusia, injuratul este o problema la nivel national. Nu cu mult timp in urma, presedintele Putin a interzis artistilor si trupelor muzicale sa mai foloseasca un limbaj deranjant. Si tot in aceasta tara sunt introduse amenzi pentru cei care incalca regulile, iar cartile care contin astfel de cuvinte sunt insemnate ca atare, noteaza The Mirror.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.