Înregistrare ecran în Windows 10

Înregistrare ecran în Windows 10. Înregistrarea ecranului este un lucru destul de obișnuit pentru cei care dețin un PC cu Windows, dar nu toată lumea știe că, cu Windows 10 se poate înregistra ecranul fără programe speciale.

Dacă aplicațiile oferite de Windows 10 nu sunt pe placul vostru, puteți înregistra ecranul PC-ului cu programul OBS (Open Broadcaster Software). Acesta este un program destul de cunoscut pentru înregistrarea ecranului, cu acest program puteți seta și alte surse video/audio, cum ar fi camera web, și vă permite să transmiteți streaming direct pe YouTube și Twitch. Programul este gratuit și este foarte ușor de utilizat.

Pentru download programul OBS, accesați site-ul programului și dați click pe butonul Windows. Când descărcarea este finalizată, deschideți fișierul .exe și în fereastra care apare pe desktop, dați click pe butoanele Da, Next, Install și Finish pentru a finaliza instalarea.

Apoi trebuie să configurați programul pentru a înregistra ecranul PC-ului. Pentru acest lucru, închideți fereastra care vă invită să urmați expertul de configurare apoi dați click pe butonul Setări situat în colțul din dreapta jos și selectați elementul Output din bara laterală care se deschide pe ecran.

Apoi verificați dacă în meniul Mod de output este selectată opțiunea Simplu, reglați rata de biți și codificarea video utilizând meniurile din secțiunea Transmisiune, alegeți folderul în care doriți să salvați videoclipurile, selectați calitatea de înregistrare pe care o preferați din meniul derulant Calitatea înregistrării și alegeți formatul pe care doriți să îl utilizați pentru înregistrare (de exemplu, MP4 sau MKV). Nu uitați să dați click pe butoanele Aplică și OK pentru a salva modificările.

Dacă doriți să transmiteți în streaming, dați click pe opțiunea Transmisiune din bara laterală din stânga, alegeți un serviciu dintre cele acceptate din meniul derulant, dați click pe butonul Conectează un cont și urmați instrucțiunile de pe ecran. Nu uitați să dați click pe butoanele Aplică și OK pentru a salva modificările.

Selectați sursa care va fi utilizată pentru înregistrarea videoclipurilor, făcând click pe butonul (+) din secțiunea Surse și alegeți opțiunea Captură de display din meniul care apare pentru a înregistra întregul ecran. Lăsați toate celelalte setări așa cum sunt și dați click pe butonul OK.

Dacă doriți să înregistrați și sunetul, dați din nou click pe butonul (+) din secțiunea Surse, selectați sursa de sunet și reglați nivelurile de volum folosind caseta Audio Mixer. După ce ați făcut toate setările, porniți înregistrarea ecranului, făcând click pe butonul Pornește înregistrarea situat în partea dreaptă jos.

Click aici pentru a descarca OBS.

Sursa: OmulBun.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.